Официално: Ботев (Пловдив) привлече юноша на Фламенго (видео)

Договорът на дълго чаканият Вандер Сакраменто Виейра е за срок от 3 години, вижте какво може бразилецът

Официално: Ботев (Пловдив) привлече юноша на Фламенго (видео)

Ботев (Пловдив) привлече в своите редици бразилеца Вандер Сакраменто Виейра, съобщи официалният сайт на пловдивския тим.

23-годишният полузащитник е собственост на Демократа, но за последно е играл като преотстъпен за тима на Ипатинга. Договорът на играча е за срок от 3 години.

Вандер е роден на 3 октомври 1988 година. Юноша е на Фламенго, като остава част от родния си клуб до 2010 година. През 2009-та е преотстъпен на Америка Рио де Жанейро, където се засича с легендарния Ромарио де Соуса Фариа. Вандер има мачове и за юношеския национален отбор на кариоките.

С привличането на Вандер Сакраменто Виейра новите футболисти в Ботев стават дванадесет. Клубът вече си осигури услугите на Иван Цветков, Асен Караславов, Костадин Дяков, Станислав Костов, Стефан Станчев, Ернестас Шеткус, Бобан Грънчаров, Рубен Паласуелос, Томаш Иршак, Артур Енрике и Диего Ферарес.

Единствено Диего няма подписан договор заради квотата за чужденци извън Европейския съюз, която дава право да бъдат картотекирани само трима играчи без европейски паспорти. В близките дни ще стане ясно бъдещето на 20-годишния талант, който влезе в историята като най-младият автор на хеттрик в „А” група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки