Червена буря на транферния пазар, Джордан минава прегледи още днес

ЦСКА очаква още Курьор и национали на Румъния и Перу

Червена буря на транферния пазар, Джордан минава прегледи още днес

ЦСКА ще се развихри на трансферния пазар. Още днес може да бъде представен нов футболист.

Според "Те­ма Спорт" нападателят Вилмар Джордан вече е в Со­фия, като минава медицински тестове и ако ги издържи, ще подпише с ЦСКА. Колум­биецът направи име на голо­ва машина в България с екипа на Литекс, като реализира 29 попадения в 54 участия в А група от лятото на 2013 г. до началото на 2015 г.

След то­ва бе продаден в китайския Тянджин Теда. В този тим Джордан записва 11 мача и 1 гол, преди да отиде в Араб­ските емирства - в Емирейтс. За него има 13 участия и 3 попадения. През това ля­то пък е подписал контракт с втородивизионния турски Шанлъурфаспор. Той обаче го е разтрогнал броени дни по-късно заради организационни проблеми.

Колумбиецът е в София от сряда вечерта, като е провел разговори с ръководството и ако всичко покрай прегледи­те му е наред, той ще подпи­ше с ЦСКА. А може да бъде представен още днес. Проблем пред Вилмар Джордан е липсата на игрови ритъм.

Армейците имат още няколко трансферни цели. Една от тях е екзекутор на Левски - бившето крило на Черно мо­ре Матиас Курьор, който вка­ра на сините на финала за ку­пата през 2015 г. През това лято той подписа с Динамо (Тбилиси), но след отпадането от Европа разтрогна. Курьор има предложение и от Черно море. Левски също е заинте­ресован от неговото привли­чане.

ЦСКА има желание да вземе и двама национални състеза­тели. Единият е румънецът Кристиян Сапунару (32 г.), който може да играе като централен и десен бранител. Той би се вписал отлично в любимата на Еди Йорданеску схема 3-5-2. Румъ­нецът печели Лига Европа с Порто през 2011 г.

Армейците се интересу­ват и от перуанския нацио­нал Анди Поло (2 участия и 1 гол), който може да играе на всички позиции в атаката. Той е на 21 г., като има пре­стой в Интер без участия през пролетта на 2014 г. Соб­ственост е на колумбийския Милионариос, а в перуанското първенство е записал 132 мача и 15 гола за Университарио и Сан Мартин.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки