Берое ще мие срама от Нефтохимик

Пирин се надява да трупа точки и навън, а не само у дома

Берое ще мие срама от Нефтохимик

Берое приема днес от 21:15 часа Пирин (Бл) с надеждата да измие срама от загубата като гост от Нефтохимик. Пораже­нието бе повече от изненадва­що, след като преди това шей­ховете бяха разбити с 1:5 от ЦСКА, а заралии записаха две важни победи над Славия като гост и в дербито с Верея. Старши треньорът на зелено-белите Александър Димитров се надява, че възпитаниците му ще постигнат изразителен успех над орлетата. Двете победи дотук дойдоха доста трудно - обрат срещу белите и измъчено 1:0 над верейци. Та­ка че тимът определено има за какво да се реваншира на феновете си, чийто отлив от ста­диона е все по-отчетлив и раз­бираем. Засега кредитът на доверие на ръководството към Димитров е голям, но едва ли е неизчерпаем.

Бразилецът Евертон Джилио-Том ще започне в сърцето на полузащитата на Берое, редом до японеца Кохей Като за сметка на Васил Панайотов, който сяда на пейката. Това се очаква да е единстве­ната промяна в състава на зе­лените в сравнение с това, с което те излязоха при загуба­та си от Нефтохимик в Бургас в предния шампионатен кръг. Атаката на Берое отново ще води Ерик Почански, подпомаган от вто­ра линия от Георги Божилов. Отляво на нападението ще действа Александър Василев, а отдясно Неманя Милисавлевич. Карето в отбрана пред вратаря Благой Макенджиев ще е в познатия си напоследък вид. Отдясно ще оперира Вен­цислав Василев, а отляво Весе­лин Пенев. Тандем в сърцето на защитата ще оформят ка­питанът Иво Иванов и Илия Миланов. Завръщане сред 18-те се очаква да направи Ата­нас Зехиров, който дълго вре­ме лекуваше контузия. Продъл­жава възстановяването след операция от херния на Радо­слав Кирилов, което огранича­ва избора на заралии за атака­та. Алекс Колев за пореден път ще остане на резервната скамейка.

Старши треньорът на Пи­рин Стефан Генов заяви, че настроението в отбора е приповдигнато след равен­ството с ЦСКА.

"Очаква ни тежък мач с Берое, но се надя­вам на добро представяне сре­щу един от стойностните отбори в шампионата. Няма­ме проблеми с наказани и кон­тузени състезатели, като единствено Румен Сандев е под въпрос за мача. Той попад­на в групата, но в последния момент ще решаваме за неговото участие. В групата се връща Орлин Старокин, който имаше вирусна инфекция", каза Генов.

"Време е да покажем добра игра и като гост. Не мисля, че Станислав Костов трябва да се доказва на Берое. По-скоро трябва да се доказва в Пирин", сподели Генов, след което ко­ментира казусите със Стани­слав Манолев и Иван Цветков.

"Разбира се, че искам Мано­лев да играе при нас. Това оба­че ще реши той. Колкото до Иван Цветков - той и днес (б.а. - вчера) тренира индиви­дуално и се надявам да е на ли­ния след паузата в първенството", сподели още настав­никът на орлетата. По време на прекъсването Пирин ще е на лагер в Банско. Там тимът ще изиграе една контрола сре­щу израелски отбор. В нея ще участва и новото попълнение Муйеци. Албанският напада­тел ще бъде изпробван в игро­ва обстановка, преди да полу­чи работната си виза.

Берое – Пирин
21:15, ст. „Берое”, Стара Загора

Вероятни състави:

Берое: Макенджиев – В. Василев, Иванов, Илия Миланов, Пенев, Като, Том, Милисавлевич, Божилов, А. Василев, Почански
Треньор: Александър Димитров

Пирин: Кр. Костов – Башлиев, Николов, Ханс, Кощърна, Костадинов, Старокин, Тасев, Ст. Костов, Благов, Златинов
Треньор: Стефан Генов

Съдия: Георги Димитров

Пряко по Диема Спорт 2

Треньорът на Пирин: Не отписваме мача със Славия, ще се надиграваме

„Тежкото тепърва предстои“, посочи Петър Златинов преди мача с Кариана

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

Един под въпрос в Пирин за мача с Ботев

Олимпиакос окуця след Локо Пд и отмени контролата с „орлетата“

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Петър Златинов: Младите момчета имат нужда от подкрепа и самочувствие

„Ще искам повече концентрация във важните моменти“, каза в треньорът на „орлетата“

Бивш ас на Пирин подписа в Турция

Аймен Суда ще играе в Карабюкспор

Петър Златинов: Царско село е фаворит срещу Пирин

„Смятам, че силите във Втора Лига са изравнени и непобедими съперници няма“, каза треньорът на „орлетата“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки