Сензациите в пресата: Тони Силва пред завръщане на "Армията"

Ботев се пробва за Бандаловски, мисли и за Домо, Любо Пенев все по-близо до Лех

Сензациите в пресата: Тони Силва пред завръщане на "Армията"

Сензациите в родната спортна преса на 30 август, вторник, 2016 година:

24 часа: Тони Силва пред завръщане на „Българска армия”

Тони Силва е пред завръщане на стадион "Българска армия". ЦСКА работи усилено по трансфера на роденото в Гвинея-Бисау крило.

Навършващият 23 г. на 15 септември Силва, който е минал през школата на Ливърпул, записа 42 мача с 8 гола за "червените" в периода 2013-2015 г. След това имаше кратък престой във втора турска дивизия.

В началото на тази година се премести в португалския "Униао" (Мадейра).

Тема спорт: Ботев (Пд) се пробва за Бандаловски

Ботев Пловдив ще напра­ви опит да привлече десния бек Иван Бандаловски, разбра "Тема Спорт". Доскорошният фут­болист на Партизан в момен­та е свободен агент, след ка­то бе освободен от белград­ския гранд. В момента Банда­та поддържа форма само­стоятелно, като изчаква предложения от чужбина. Оп­ция пред него е и ЦСКА. Ка­нарчетата разполагат на този пост само с Цветомир Панов, като се очаква до дни да влязат в контакт с Бандаловски.

Същата е ситуацията и с още един бивш национал - на­падателя Валери Домовчий­ски. Домо веднъж вече облича екипа на Ботев в подобна си­туация, когато пак бе без отбор. Тогава канарчетата бяха водени от Станимир Стоилов. Домовчийски обаче не се раздели по най-добрия начин с пловдивчани. На този етап и той изчаква предло­жение за чужбина. Наскоро бе на тестове в тим от трета дивизия на Италия.

Спортният директор на Ботев Пловдив Михаил Мадански обяви, че ще търси подсилване на три позиции -десен бек, централен защит­ник и централен нападател. Той се надява, че сега по вре­ме на паузата в шампионата ще може да реши част от на­болелите проблеми по окомплектоването на състава.

Лятна­та селекция бе правена едно­лично от Николай Костов и в момента от ръководството недоумяват защо някои игра­чи са били освободени.

24 часа: Любо Пенев все по-близо до Лех

Полският гранд Лех официално обяви раздя­лата със старши треньо­ра Ян Урбан. Сред фаво­ритите за поста е бивши­ят национален селекционер Любослав Пенев. Най-сериозният конку­рент на бившия настав­ник на ЦСКА, Ботев и Литекс за поста в тима от Познан е Радослав Латал.

В неделя Лех надви 2:0 Пяст в мач от сед­мия кръг на първенство­то, но въпреки това Ур­бан бе махнат. Отборът се намира на 12-о място в класирането само с две победи и две равенства.

Труд: Бомби за БФС от фенове на Левски

Войната между привържени­ците на „Левски" и БФС набира сила. „Сините" фенове дадоха да се разбере, че не са заровили томахавката срещу футболния съюз по време на двубоя от петия кръг на Първа лига с „Верея" (4:0).

За да демонстрират враждеб­ността си към футболните шефо­ве, от Сектор „Б" на „Аспарухов" полетяха две бомби към пистата. Веднага след това „сините" запя­ха и обидни песни, адресирани към ръководителите от улица „Иван Асен II" №26.

Очаква се от БФС да не останат длъжни на столичния тим и да накажат по доклад клуба с финан-. сова санкция.

По-рано този месец феновете на „Левски" обявиха, че се намират в състояние на постоянен протест срещу БФС. Причините според привържениците са „серия от спорни отсъждания, подминати дузпи, измислени наказателни удари и спестени картони за про­тивниците, безпрецедентни финансови наказания...". Това се казваше в публикувана по-рано декларация от Националния клуб на привържениците. Чашата на търпението пък преля след нака­занието на Роман Прохазка за два мача вследствие на сблъсъка му с полузащитника на „Лудогорец" Абел Анисе.

Всичко това доведе до револю­ция в българския футбол, след като председателят на Съдийска­та комисия Петър Петров обяви, че в бъдеще съдиите ще се отчи­тат всеки месец пред медиите. По този начин реферите ще отгова­рят на нападките от страна на клубовете, за да има обратна връзка.

Тема спорт: Бразилец идва в Локомотив (ГО)

Бразилски футболист се очаква да дойде в Локомотив Горна Оряховица до дни, раз­бра "Тема Спорт". Засега от ръководството на железничарите не разкриват повече подробности за играча. Знае се само, че е атакуващ полу­защитник и че е играл в А гру­па преди време. Той идва ка­то свободен агент и ще остане минимум до края на сезона.

Досега в историята си Локо не е привличал бразилски играч.

Междувременно стана яс­но, че новакът в Първа про­фесионална лига преговаря и с български нападател. Стар­ши треньорът Ангел Червенков иска да засили конкурен­цията в предни позиции. Реално в момента той разпола­га само с Тихомир Кънев и Янаки Смирнов.

Днес ще стане ясно с кой Локомотив ще играе контро­ла по време на паузата в шампионата заради светов­ните квалификации.

След 5 изиграни кръга Локо Горна Оряховица все още ебез победа, като има в акти­ва си едва 2 точки от две ра­венства - с Нефтохимик на старта и с Черно море.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки