Иво Тонев: Погасихме 4,26 млн. лв. задължения, за да не се налага да се сдружаваме с други отбори (ВИДЕО)

„Ако Сектор „А” има добра посещаемост, ще се самоизплати с козирката за 5 г. и новият собственик ще завърши стадиона”

Иво Тонев: Погасихме 4,26 млн. лв. задължения, за да не се налага да се сдружаваме с други отбори (ВИДЕО)

„Започвам с миналата година, която бе изключително трудна за нас. Най-важното бе да не допуснем Левски да тръгне по стъпките на един друг клуб.”

Това каза Иво Тонев, който от днес само ще помага на Левски, но напусна управлението на клуба, тъй като дари своите акции, заедно с Александър Ангелов и Николай Иванов, на новия собственик Спас Русев. Тонев напомни, че преди малко повече от година „сините” бяха изправени пред угрозата да не получат лиценз и така да последват съдбата на ЦСКА.

„Левски беше изправен реално пред такава опасност, но с общи усилия съумяхме да получим лиценз и клубът да остане в „А” група. За да не се налага сега да се сдружаваме с други отбори, било то Левски Карлово или Левски Горна Баня, за да участваме в новата „А” група”, посочи Иво Тонев и благодари на вече бившия спортен директор.

Георги Иванов бе един от онези, които помогна най-много, защото работи неуморно и всеотдайно за Левски. Наложихме строга финансова дисциплина и затова искам да благодаря на всички служители, приели намаления на заплатите си. До момента сме погасили следните задължения към

- НАП, около 1,34 млн. лв.

- клубове и футболисти – 1,2 млн.
- забавени заплати – 1,8 млн.

Това прави около 4,26 млн. лева – задължения, които са изплатени за тази година и няколко месеца.”

За Управителния съвет:

„През същия период имахме широк Управителен съвет от 9 души, работещ, кога добре, кога – не, но този орган ръководеше клуба. В това число бяха Иван и Андрей, приети с недоверие, но благодарение на тях сега имаме сайт, имаме Левски ТВ, нова визия на онлайн магазина, фенмагазин в Сектор „А”. И като стигнахме до тази тема, която много се дискутира в момента и витаят всякакви откровени лъжи.”

За Сектор „А”:

„Ще ви кажа цялата истина. Към вчерашна дата за Сектор „А” дължим малко над 12 млн. лв. с ДДС или около 10 млн. без ДДС. Това са задълженията към двете фирми, построили сектора в този му вид. С тях на 99% е постигната договорка как ще бъдат погасени тези задължения. С едната е за срок от 10 години, а с другата – от 6 години. Преди този период тези суми няма да бъдат изискуеми от клуба. В този период, приходите от Сектор „А”, ще бъдат разпределяни към тези две фирми и така Сектор „А” ще се самоизплаща. Всеки може да провери и да види, че това е най-добрият сектор в България и със сигурност най-евтиният сектор в Европа. Дори и след като му бъде поставена козирката, включително съблекалните на първия етаж. Изплащането на това нещо обаче няма да повлияе по никакъв начин на клуба, с изключение на това, че парите от него ще отиват за задълженията. Ако приемем, че Сектор „А” ще има 65% посещаемост на домакинствата на Левски, то сумата може да бъде изплатена в рамките на 5 години."

"Ако посещаемостта е достатъчно добра, аз съм убеден, че новият собственик, заедно с хората, с които ще управлява клуба, ще бъде готов да инвестира и да завърши стадиона. Така, както аз съм планирал – сектор по сектор. Така с ваше присъствие, Левски може да има най-големия стадион в България и един от най-хубавите. Основната ни цел на нас тримата досега бе да стабилизираме клуба, а всички чухте какви задължения бяха погасени. Има един заем, за който се говори и се знае, но той в най-скоро време ще бъде приспаднат, така че аз няма да го коментирам повече. Ръководството на клуба работи професионално и всеотдайно, за да развива Левски като клуб. Ние тримата като собственици до момента сме превели на клуба чрез дарения и чрез наши фирми около 1,45 млн. лева. Ако прибавим тази сума и такива, дарени в Сектор „А”, както и такива от наши партньори и приятели, то сумата възлиза на около 2 млн. лева. Това са нашите възможности, това сме дали ние.”

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки