Лъчо Балтанов: В Левски не се даваше шанс на младите

Лъчезар Балтанов, който разтрогна дого­вора си с Левски, вече се чувства част от Черноморец, тренира усилено и е щастлив с новия си отбор

Лъчо Балтанов: В Левски не се даваше шанс на младите
Лъчезар Балтанов, който разтрогна дого­вора си с Левски, вече се чувства част от Черноморец, тренира усилено и е щастлив с новия си отбор. В интервю за "7 дни спорт " футболистът сподели интересни подроб­ности за годините, прекарани на Герена, за пропуснатите възможности, както и за подготовката с новия си тим.
 
 
- Вече тренираш с но­вия си отбор Черномо­рец Бургас. Как се стигна до този трансфер?
- Така е, вече съм част от Черноморец, няколко дни преди да започнем подготовка подписах за 2 години. Много лесно се разбрахме - от клуба се свързаха с моя мениджър, на мен като цяло ми хареса идеята да заиграя в този клуб и реших да продължа кариерата си в Бургас.
 
- За последно игра в Ботев Враца. Имаше ли вероятност да останеш там?
- Там играх като пре­отстъпен. След като се разбрахме с Левски да се разделим, желанието ми беше да подпиша по-дъл­госрочен договор с някой отбор и да играя колкото се може повече мачове. Дай Боже, ако заиграя по-силно, след време да отида и в чужбина.
 
- Беше считан за сигур­но попълнение на Етър. Колко близо беше до Велико Търново?
- Не сме разговаряли нищо конкретно, нищо не е имало. Аз се разбрах с Черноморец и други офер­ти не са ме интересували. По медиите се пишеше, че съм напът да избера Етър заради по-добрите финан­сови условия, а аз нямам никаква представа. Дейст­вително Цанко Цветанов ме попита дали имам някак­ви оферти и това беше. Нищо повече не сме разго­варяли нито за усло­вия, нито за преминаване, за нищо. Не искам да комен­тирам нещата, които се изписаха за мен - гледам напред и друго не ме ин­тересува.
 
- Защо не ти предложи­ха нов договор от Лев­ски?
- Може би имат ново виждане за нещата. Толко­ва години вече минаха, ту играех, ту не играех... Явно е дошло времето да поема някое ново предизвикател­ство, да изградя някакво име, авторитет.
 
- Разговарял ли си с Илиан Илиев или с ня­кой от ръководството на клуба?
- В интерес на истината не сме разговаряш. Когато отидох на Герена, просто се разбрахме, стиснахме си ръцете и това беше.
 
- Защо не успя да се наложиш в Левски за толкова години?
- Не знам. Ако започна да говоря на тази тема, ще стане дълга и ши­рока. Има моменти, в които съм играл доста време, но има и моменти, в които не съм играл. На по-младите футболисти като мен не им се даваше достатъчно шанс за изява. В няколко мача играеш добре, в следващия се представяш малко no-колебливо и те вадят от състава. Може би нямаше тър­пение към нас, не знам. Не съм обиден на никого, няма на кого да се сърдя, изкарах много хубави го­дини на Герена. Имало е и хубави, и лоши моменти. Много мога да разказвам за мачовете, които изиграх, както и за тези, в които не вземах участие, но може би така е било писано да стане. Ще видим сега как­во ще е положението при новото ръководство и при новите треньори. Видях доста млади момчета на подготовката в Австрия -ще се види с времето. Аз не искам да говоря за минали неща, преди всичко съм професионалист и искам да се раздавам за отбора, в който играя. Забравям всичко, което е било. 
 
- Какво е мнението ти за сегашния Левски? Какви да шансовете на отбора в Европа? 
- Не съм ги наблюдавал, не мога да кажа, че имам някаква предста­ва. Има хора, които се занимават с отбора, те си правят изводи. Аз им пожелавам успех да про­бият в Европа и да зарадват сините фенове.
 
- Можем ли да очак­ваме в скоро време Левски отново да разчита на класни и качествени попълнения от собствената си шко­ла?
- Пожелавам им го. На­дявам се от синята школа да излизат колкото се може повече качествени футбо­листи. Школата на Левски винаги е била една от воде­щите в България.
 
- Как върви подго­товката с Черноморец, каква е атмосферата в отбора?
- Подготовката върви нормално. С някои от момчетата се познаваме повече, с други по-малко, но вече се опозна­ваме. Натоварванията са част от подготовката, особено в това топло време. Тренировките са тежки, но всичко вър­ви по план и за щас­тие няма контузии. Остава един месец до началото на първенството -каквото трябва да се изчиства в играта ни, ще се изчисти, треньорът ни казва всич­ко, което трябва да знаем. Предстоят ни повече контроли, да се надяваме, че ще изгладим всичко. Но тази жега просто ни убива, макар че тук в планината е малко по-хладно
 
- Умората ли е причина за слабото представяне в контролите?
- Не е единствено умора­та. Треньорът разговаря с нас и ни казва къде грешим. Има умора, но това не трябва да ни оправдава, ние сме длъжни да се раздаваме във всеки един мач. Това е нормален етап от подго­товката, натоварването е повече, но от нас се иска повече старание.
 
- С оглед на проблемите, които не липсват в клуба, оптимист ли си за новия сезон?
- Разбира се, че съм опти­мист. Отборът ще се бори с каквито и футболисти да остане, а според мен в момента Черноморец разполага с добри играчи. Надявам се да повторим успехите от миналата година.
 
- Още в пър­вия кръг се изправяш срещу родния си клуб - по-специален ли ще е този мач?

- Както казах, аз съм про­фесионалист и се раздавам за отбора, за който играя. Да, прекарал съм доста го­дини на Терена, играл съм в доста мачове за Левски, но сега съм футболист на Черноморец. Разбира се, стана ми много интересно, че още в първия мач се изправям срещу Левски, но излизам без каквито и да е сантименти. 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки