София отбелязва Съединението с традиционен Екиден Маратон

Състезанието започва утре в 9:00ч. пред Националния стадион

София отбелязва Съединението с традиционен Екиден Маратон

 Вторият Екиден /щафетен/ Маратон София ще стартира утре 6-и септември пред Националния стадион „Васил Левски“. Традиционното вече спортно събитие се организира всяка година в деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, за да отбележи този голям български празник.

Желанието на организаторите е да дадат възможност на всички любители на бягането – 6 състезатели в един отбор да премерят своите сили в класическата дисциплина и да споделят емоциите от любимия спорт.

Стартът ще бъде даден от Посланикът на Япония в Република България точно в 9:00 часа и се очаква надпреварата да прикючи малко след 13:00 часа на същото място. Състезателното трасе ще премине по булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Фритьоф Нансен“, „Черни връх“ и част от Борисова градина.

Заявилите участие към момента отбори са 50, като по трасето ще видим олимпийските медалистки Евгения Раданова и Павлина Филипова, както и други изявени български спортисти- Йоло Николов, Милен Радуканов, Цветелина Кирилова, Даниела Йорданова и др. Всички желаещи да станат част от събитието, да споделят емоциите от любимия спорт и да премерят своите сили в маратона, но все още нямат отбор могат да заявят своето участие днес 5 септември до 19.00 часа или в деня на състезанието до 08.30 часа.

Тази година титлите ще бъдат връчени в шест отделни категории: мъже, жени, смесета щафета (четирима мъже и две жени), корпоративна щафета, смесена щафета за студенти и смесена със свободен брой мъже и жени. Материалните награди за всички победители са осигурени от спортната марка Mizuno с официален представител за България верига магазини SLS.

Организатор на събитието е Младежки спортен клуб „София Европа“ с подкрепата на Посолството на Япония в Република България, Министерството на младежта и спорта, Столична община, Асоциация „Спорт за всички“, клуб “5kmrun”.

Заповядайте на старт- финалната зона на Втория Екиден Маратон София пред Националния стадион „Васил Левски“в 8:45 на 6 септември 2016 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки