Официално: Черно море подписа с чешки вратар

"Голям плюс е, че треньор на Черно море е Георги Иванов, който е много уважаван в България", обяви мениджърът на играча

Официално: Черно море подписа с чешки вратар

Чешкият вратар Пржемисл Коварж подсили Черно море.  

 

Коварж парафира контракт с варненци до края на сезона с опция за продължаване през следващото лято.

 

Стражът е роден на 14 октомври 1985 г в Босковице . Висок е 187 см и тежи 88 кг. Той вече направи първа тренировка с моряците и се очаква да бъде картотекиран в БФС.

 

За последно той игра в Апоел Хайфа, но след 11 мача през изминалата кампания напусна израелския отбор в края на януари. В последствие Коварж се завърна в родината си и поддържаше форма с Слован Либерец. 

 

"Голям плюс е, че треньор на Черно море е Георги Иванов, който е много уважаван в България. Той ще му даде възможност, която Пржемислав иска да използва. Клубът иска да бъде в горната половина на класирането и вижда в лицето на Пржемислав опитния вратар, който може да помогне", обяви мениджърът на стража Томаш Бахник пред isport.cz.

 

Самият Коварж заяви, че е във форма, въпреки че не е играл от почти осем месеца. 

 

"Искам да благодаря ха хората от Слован Либерец, че ми позволиха да се готвя с тях. Това ми помогна да поддържам добра форма и да се справя със стреса, докато чакам да подпиша нов договор. Освен това, бях и близо до семейството ми. Имаше интерес от няколко отбора, но по различни причини нещата не се получиха. В крайна сметка избрах да отида в България и всичко стана много бързо", коментира вратарят. 

 

В Черно море Коварж ще стане съотборник на двама свои сънародници Онджрей Сукуп и Ян Малик. "Хубаво е, че в състава има чехи, които ще ми помогнат да се адаптирам по-бързо", каза Коварж.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки