Венци Стефанов: Имаме безкрайно некадърен национален селекционер, който не си реди сам състава

"Пра­вим школа за еди-колко си де­ца в Разград, после ще ги раз­селваме из България. Това не са бройле­ри. Това са живи хора"

Венци Стефанов: Имаме безкрайно некадърен национален селекционер, който не си реди сам състава

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде лю­бопитно интервю за преда­ването "Спорно за спорта" по телевизия BIT.

"Карат ни да се срамуваме хора, на които основната им дейност е да се навеждат. Малко хора се осмеляват да кажат това, което мислят. По-удобно е да се приведеш, да мине бурята отгоре, да оцелееш евентуално. И да си добре със силните на деня. Било то от футболния съюз, от съдиите, олигарсите. Ми­сля, че това, което изживях­ме на мача с Люксембург, бе­ше само началото. Или по-точно началото на края", за­почна Стефанов.

За отмененото правило за един играч до 21 години да за­почва в мачовете в елита той каза: "Един-единствен човек държеше и натискаше всички хора, които имат от­ношение по този въпрос във футболния съюз, и това бе­ше президентът на Лудого­рец, защото той смяташе, че това ще попречи за реали­зацията му в Шампионската лига. Аз не съм толкова ком­петентен по футболните въпроси, колкото е той, но все ми се струва, че когато във вътрешното първен­ство силите са донякъде изравнени, то ще стане много no-оспорвано и много по-ис­тинско. Кирил Домусчиев та­ка е разговарял с членовете на Изпълкома, че тихомълком след това останахме един-двама, които държахме за това правило, а другите се наведоха грозно".

Босът на Славия засегна и темата за националния се­лекционер. "Имаме един без­крайно некадърен треньор. Готов съм да го покажа с фак­ти това нещо. Шанс се дава на човек, който може да на­прави нещо. Той няма авто­ритет, няма качества, няма познания да води един национален отбор. Не може да бър­каш мениджърската с тре­ньорската дейност. 90 про­цента съм сигурен, че той не си реди състава сам", убеден е Стефанов.

За участието на Лудого­рец в групите на Шампион­ската лига той каза: "Пожелавам им успех искрено, защо­то това носи точки за Бълга­рия. Престижът на българ­ския футбол от тази гледна точка е по-добър, но той не е български футбол. Искам точ­но, ясно и дебело да почертая - в един отбор, в който уча­стват не повече от един, двама или трима български футболисти и с него ние има­ме успехи в евротурнирите, не значи, че това вдига ниво­то на българския футбол."

На въпрос роб на амбиции­те на Кирил Домусчиев ли е българският футбол, той отговори: "Точно така. Ло­шото е, че напоследък всички са свикнали да казват, ще се оплачем на Бойко Борисов. Ами ако Бойко Борисов е тол­кова футболен и спортен чо­век, би трябвало да ги вижда тези неща и би трябвало да удари по главата нахалници­те и да каже - хайде дотук. Не мисля, че не смее, просто не му е кипнало да такава степен. Но ще му кипне, убе­ден съм. Няма да издържи. За­щото вижда, че парите не са за всеки. Още на първата сбирка на Изпълкома ще го потвърдя пак пред Боби Ми­хайлов и пред всички остана­ли - не може да играем по свирката само на някой си. Без значение кой е той".

Стефанов продължи: "Пра­вим школа за еди-колко си де­ца в Разград, после ще ги раз­селваме по различни части на България. Това не са бройле­ри. Това са живи хора. Какво като ги направиш, като те не взимат участия в клубни­те си отбори. Няма да ги ка­раме на пазара да ги продава­ме. Питайте Боби Михайлов защо няма смелостта да тропне по масата. Аз на не­гово място бих изринал поло­вината, дето седят отдолу под него и го лъжат непрекъс­нато. В нашия футболен съ­юз Тошко Пеев си знае рабо­тата, Антон Попов знае за какво е там, а другото е - не ме бутай, че сам ще си падна. Има един директор сега, кой­то е писател, вкарва отбори в Б група, в Ц група. Другият се занимава с телевизионни проекти. Но ще дойде време и всичко ще си дойде на мя­стото. Усещам как някои хо­ра ще се наиграят".

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки