Изместват ни от челото след етап 6 на Balkan Offroad Rallye 2016

Най-бърз в почти 200-километровата отсечка вчера бе полякът Павел Молго с Toyota

Изместват ни от челото след етап 6 на Balkan Offroad Rallye 2016

След като в шестият етап на Balkan Offroad Rallye 2016 нито един български джип не успя да влезе в челната тройка, родните екипажи изтърваха и лидерството в класа на крос-кънтри автомобилите.

 

Най-бърз в почти 200-километровата отсечка вчера бе полякът Павел Молго с Toyota, следван от холандецът Роналд Схоолдерман (Toyota ORD). С третото си място за деня, германецът Франк Стенски (Mercedes) оглави генералното класиране, като детронира Дончо Цанев (8-и за деня). Авансът на немския ветеран пред казанлъшкия пилот е 7:39 минути. Молго пък допълва топ 3 във временната подредба.

 

В класа на SSV-бъгитата, за пореден ден най-бърз бе Цанко Цанков (Yamaha). Търновецът дори се изкачи до 8-о място в генералното класиране на Balkan Offroad Rallye 2016, но предвид двата оставащи етапа до финала, влиането в челната тройка засега е мираж. Начело на колоната при бъгитата продължава да е холандецът Николас Хоогстайнс (Polaris).

 

При мотоциклетите, най-бърз бе швейцарецът Филип Коте (КТМ), който е втори в генералното, на 10 минути след лидера Франц Шрайбер (Германия, Husqvarna). В класа на ATV-четириколките, чехът Томас Кубиена е тотален доминант, като само в етапа бе с аванс от 18 минути пред втория, а в генералното класиране вече е часове пред останалите.

 

В екстремния клас, етапната победа взе шампионът от Balkan Offroad Rallye 2013 Кристоф Моан (Land Rover), но начело на класирането е Франк Дорел, също с британски всъдеход. При камионите, само фатална повреда може да отнеме титлата на германеца Удо Хайденрайх и неговия хибрид между Hummer и Unimog.

 

В макадамовия маратон за исторически автомобили Balkan Classic Rallye 2016, поредна етапна победа взе британецът Джеф Бел с Datsun, но твърд водач в генералното е Андрю Сидал, също управляващ японско спортно бижу. За пореден ден машини на Datsun окипират челната тройка, след като трети в подредбата е чехът Ондрей Куфал.

Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки