Юлиан Ненов: Дунав ще е в първата шестица

"Ще бием Румъния и Дания при младежите, Лудогорец пак ще е безпроблемно първи",

Юлиан Ненов: Дунав ще е в първата шестица

Младежкият национал Юлиан Ненов даде интервю „Меридиан Мач". Той е е основна фигура за тима си в Първа лига. Наскоро вкара и важен гол за младежкия национален отбор срещу Армения, който ни остави в играта за класиране на европейското първенство. По всички теми свързани с него и отборът му с него говори вестник "Меридиан мач", малко след като „драконите" пристигнаха в Стара Загора за днешното гостуване на Берое.

 

- Юлиане, какво очакваш от гостуването ви на Берое?

 

- Със сигурност ще бъде тежък мач за нас. Ние обаче се готвихме сериозно за него. Гледахме Берое, наясно сме с тяхната игра и се надявам да не им позволим да ни  изненадат.

 

- Има ли фаворит в този мач?

 

- Аз мисля, че няма. Всичко може да стане. Ако все пак може да се говори за фаворит сигурно са те заради домакинството, но аз се надявам то да не им даде сериозно предимство.

 

- Вярвал ли се преди началото на сезона, че след шест изиграни кръга Дунав ще бъде едноличен лидер в класирането?

 

- Честно казано - не. Въобще не сме го очаквали. Но и не мисля, че е чак толкова изненадващо като знам с какви играчи разполагаме, какъв колектив сме, като гледам как работим и се раздаваме на 100% във всеки мач.

 

- Доста хора твърдяха, че добрите ви резултати се дължат на леката програма първите кръгове. Ти  как би им отговорил?

 

- Истина е, че в първите кръгове програмата ни беше добра и започнахме с отбори, срещу които вече бяхме играли в „Б" група. Победихме ги и това ни се отрази добре на самочувствието, помогна ни да се представим добре и в следва щите мачове срещу Черно море и ЦСКА. В тези два мача показахме, че можем да побеждаваме и по-силните отбори.

 

- Въпреки победите ви от вашия лагер продължавате да сте умерени и да не афиширате пo-високи цели. Мислиш ли, че имате сили поне за Топ 6?

 

- Определено. Сигурен съм, че имаме сили и качества да бъдем в първата шести-и мисля, че ще бъдем там. А  иначе целите ни продължават да бъдат да останем и да се утвърдим в Първа лига.

 

- Доколко ви пречи това, че не играете в Русе, а домакинствате в Разград?

 

- Със сигурност ако играем в Русе, ще идва много повече публика. Ето в изминалия кръг срещу ЦСКА 5000 русенци дойдоха в Разград. Ако този мач беше в Русе, щяхме да играем пред 10 000. Толкова ще има и ако посрещнем там Левски и Лудогорец.

 

- Усещаш ли еуфория в града и радват ли ви се хората? Все пак Русе е футболен център, а Дунав има 25 сезона в „А" група.

 

- Така е. Наистина усеща се еуфорията. Хора ни се радват и живеят с отбора. Победите, които постигаме са за тях.

 

- Каква е ролята на Веселин Великов за вашите успехи? Разкрий нещо повече от методите му на работа - по-строго и дистанцирано ли се държи с вас, или приятелски?

 

- Разбира се, че ролята му е решаваща. Не мога да ви разкривам методите му на работа. Той се отнася сериозно към нея, млад треньор е и смятам, че може още много да даде и да помогне на Дунав. С нас футболистите се държи приятелски и това също помага много обстановката да е приятна и колективът да е добър.

 

- Ти си юноша на ЦСКА. Как ще коментираш това, което стана с този клуб в последната една година и възприемаш ли този отбор, който победихте в изминалия кръг като истинския ЦСКА и като твоя роден тим.

 

- За мен лично истинският ЦСКА фалира преди няколко дни. Няма как да ми харесва това, което стана там в последната една година. Но пък ако хората преценят, че това е ЦСКА и искат да си го подкрепят - нека го правят.

 

- Син си на Румен Ненов, който беше вратар на ЦСКА преди години. Той доколко ти помага и доколко допринесе за да стигнеш дотук?

 

- Помага ми много, постоянно се чуваме, винаги преди да взема важно решение се допитвам до него и съм му благодарен за всичко, което е направил за мен.

 

- Какво искаш да подобриш в играта си?

 

- Още съм много млад и със сигурност  трябва да подобрявам много неща. Всичко искам да подобря  бързината, да вкарвам повече голове...

 

- Част си от младежкия национален отбор, наскоро вкара единствения гол за победата на Армения в Ереван. Имаме ли шансове този път да се класираме?

 

- Шансовете ни са големи и аз съм сигурен, че ще се класираме. Трябват ни две победи над Румъния и Дания и не се съмнявам, че ще ги постигнем.

 

- Какво ти дава такава увереност?

 

- Просто сме добър отбор, играем силно, колективът е страхотен, така че не виждам причина да не успеем.

 

- Миналия сезон имаше правило, което задължаваше отборите да пускат по един млад играч. Добре ли е, че го имаше и как ще коментираш, че сега го няма?

 

- От една страна беше дооре, но от друга - не. Хубаво беше, защото младите футболисти играеха. Лошото беше, че в много от момчетата се създаваше усещане, че играят само заради това правило. Сега поне всички знаят, че играят, защото са си го заслужили.

 

- Има ли кой да спре Лудогорец през този сезон или пак ще станат шампиони без голяма интрига?

 

- За всички е ясно, че те са с класа над останалите. Сега се класираха и в Шампионската лига, където играят силно. Аз лично не смятам, че участието в Европа ще им попречи кой знае колко да станат шампиони и този сезон. Не очаквам да имат проблеми, както и да има сериозна битка за първото място. Пак ще са те.

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

ЦСКА 1948 смачка Хебър в Пазарджик, Симба блесна с дебютен гол

Столичани надвиха убедително противника си

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки