Димитър Пиргов: Мисля, че сме равностоен отбор на Лудогорец

"Със сигурност до края ще сме в битката за титлата"

Димитър Пиргов:  Мисля, че сме равностоен отбор на Лудогорец

Димитър Пиргов вкара първия си гол с фланелката на Левски. Защитникът се разписа с глава при победата над Пирин с 2:0. Той говори пред вестник „Меридиан Мач".

 

- Митко, по-голяма ли е радостта от победата за теб, след като вкара първия си гол за Левски?

 

- Щастлив съм най-вече от това, че победихме. Мисля, че влязохме доста добре в мача. Вкарахме и два гола през първото полувреме. Имаше някакво отпускане през второто. Не знам на какво се дължи това, но в крайна сметка успяхме да задържим резултата и се поздравихме с победата.

 

- Отстрани изглеждаше, че Пирин не ви затрудниха много. Лесно стигнахте до победата и бързо решихте мача. така ли беше наистина?

 

- Не знам как ви е изглеждало отстрани, но истината е, че победата не беше лесна. На нас ни беше доста трудно. Пирин е един доста стойностен отбор. В този мач те се хвърлиха на 100% срещу нас, както и всеки друг противник, който излезе срещу Левски дава всичко от себе си, за да се докаже. Чест им прави на момчетата от Пирин, разбира се. Доволни сме от победата и мислим вече за мача ни за Купата.

 

- До почивката направихте доста пропуски и още преди нея резултатът можеше да е 4:0. Треньорът ви Люпко Петрович също изказа недоволство, че пропускате много ситуации. Защо се получава така според теб?

 

- Всеки има желание да вкара. Не се получава къде заради липса на класа, къде заради шанс и късмет. Важното е, че вкарахме два гола и взехме три точки от този мач.

 

- Ще бъде ли Левски по-постоянен занапред, защото редувате силни мачове с не толкова добри, както предишния ви с Нефтохимик?

 

- Надявам се да задържим тази възходяща форма, в която се намираме. Всеки ден си говорим с момчетата, че трябва да продължаваме все така и занапред. Вярвам, че ще успеем.

 

- Скоро конкуренцията на твоята пост ще засили, след като Лукин се върне в игра, евентуално и Деян Иванов. Това притеснява ли те и ще успееш ли да запазиш титулярното си място до края на сезона?

 

- Конкуренцията мен никога не ме е притеснявала. Нормално е в отбор като Левски да има сериозна конкуренция. Тя прави силата на отбора. Ще се радвам Лукин да се върне по-бързо в игра. Не зависи само от мен дали ще играя, това треньорът ще го преценява. Аз ще продължавам на всяка тренировка да давам 100% от себе си.

 

- Ти каза, че целта пред Левски е титлата. Тези победи правят ли те по-уверен, че ще я спечелите. Доколко това е реално. Левски да атакува първото място още този сезон?

 

- Има твърде много мачове до края на сезона. Рано е да говорим за титлата, но ако продължаваме да играем по същия начин, със сигурност ще се борим за нея.

 

- Мислиш ли, че ще можете да надигравате Лудогорец, които показват добри игри, включително и в Шампионската Лига?

 

- Един път вече го направихме на „Герена". Мисля, че сме равностоен отбор на тях. Освен това не винаги фаворитът побеждава, ако приемем, че те са фаворит, разбира се.

 

- Достатъчно сработен ли е отборът ви?

 

- Мисля, че с всеки изминал ден ставаме все по-добър колектив. Всички момчета дават 100% от себе си и мисля, че резултатите са красноречиви.

 

- Имаш ли амбиции за националния отбор? Дори срещу отбор като Люксембург се видя, че на твоя пост имаме доста проблеми и допуснахме доста голове. Надяваш ли се скоро да получиш покана и да облечеш националната фланелка?

 

- Аз тренирам здраво всеки ден, гледам да се развивам, да давам максимума. Това дали ще играя аз или някой друг на моя пост е в ръцете на селекционера Ивайло Петев. За момента си гледам представянето в Левски. Като му дойде времето, ще говорим и за националния отбор.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки