Сензациите в пресата: Христо Янев прибира капитана на ЦСКА в Нефтохимик

И още: "Люпко отрязал Жужо за Маркиньос", "Локо (ГО) умува за нов треньор", "Галчев може да заиграе за дубъла на ЦСКА"

Сензациите в пресата: Христо Янев прибира капитана на ЦСКА в Нефтохимик

Сензациите в пресата от днес, понеделник, 19 септември 2016 година:

 

"24 часа":  Христо Янев прибира капитана на ЦСКА в Нефтохимик

 

Официално обявеният много късно вечерта в събота за нов старши треньор на „Нефтохимик" Христо Янев ще води отбора в следващите 2 години. За такъв период е договорът на 37-годишният екснаставник на ЦСКА, научи „24 часа". С Янев в Бургас пристигнаха и помощниците му Владимир Манчев и Ивайло Петров-Пифа. Именно това трио триумфира с купата на България начело на „червените" през тази година.

 

При провал на преговорите с Христо Янев ръководството на „нафтата" е имало готовност да покани Вячеслав Грозни. Разглеждан е и вариант с дългогодишния футболист на отбора и настоящ наставник на втородиви-зионния „Поморие" Малин Орачев.

 

Досегашният асистент на освободения Димчо Ненов - Иван Цветанов-Трите хикса, е гласен за директор на ДЮШ на „Нефтохимик". 

 

Според запознати броят на доскорошните футболисти на ЦСКА, работили с Христо Янев през миналия сезон, ще се увеличи поне с двама, а може и с трима. След Стоян Колев, Ангел Грънчов, Александър Александров и Костадин Хазуров, които ритат за бургазлии от началото на сезона, на стадион „Лазур" ще акостират още Станислав Маламов и Йордан Йорданов.

 

Ако се стигне до раздяла на „армейците" с нарочения Борис Галчев, вероятността капитанът им да последва Христо Янев в „Нафтата" надхвърля 50 процента, твърдят осведомени.

 

"Тема спорт": Галчев може да заиграе за дубъла на ЦСКА

 

Капитанът на ЦСКА-София Борис Галчев е в немилост пред ръководството заради две свои изказвания в последните месеци. Първото беше при завръщането от лагера в Австрия, когато се усъмни, че червената общност ще подкрепи едонодушно отбора през сезона. 

 

Второто беше в средата на отминалата седмица, когато заяви, че чужденците трябва да дават повече. Галчев е бил глобен с 5000 лева от собственика на тима Гриша Ганчев и временно отстранен от отбора. 

 

На Галчев ще бъде предложено да тренира и играе за дубъла във Втора лига. Голяма е вероятността той да си тръгне. Като евентуална нова дестинация пред него се очертава Нефтохимик, където треньорския пост пое доскорошния наставник на червените Христо Янев. В Бургас се очаква да пристигнат и освободените от ЦСКА Самир Аясс, Станислав Маламов и Йордан Йорданов.

 

"Тема спорт": Локо (ГО) умува за нов треньор

 

Локомотив Горна Оряховица записа седми пореден мач без победа и се смъкна на последното място в класирането на Първа лига само с 2 точки. Железничарите паднаха тежко с 0:4 от Ботев в Пловдив, като могат да са доволни, че се разминаха само с толкова попадения във вратата си.

 

Всичко това е намалило до минимум кредита на доверие към старши треньора Ангел Червенков. Ръководството на новака умува дали да не освободи специалиста, като вероятността това да се случи преди домакинството на Левски от следващия кръг не е никак малка. Двубоят със сините е следващия понеделник, на 26 септември, от 20:00 часа. Както е известно, от управата на железничарите обявиха изненадващо, че искат да приемат Левски в... Разград. Досега Локо домакинстваше на "Лаута" в Пловдив, тъй като стадионът им няма лиценз. Намерението на новака е, меко казано, странно, тъй като съоръжението на смърфовете е в отлично състояние и няма проблем да приеме двубоя. Очаква се утре СТК да обяви къде ще бъде игран въпросният мач.

 

В четвъртък Локомотив ГО гостува на Оборище Панагюрище за купата, като в този двубой тимът може да е с временен наставник, ако се стигне до освобождаването на Червенков. Според запознати вариант за поста старши треньор е Радослав Здравков, който за последно бе помощник на Едуард Ераносян с Лудогорец.

 

Възможно е все пак Ангел Червенков да бъде оставен до гостуването на Монтана на 1 октомври, което вече, ако не бъде взето, ще означава на 100 процента, че наставникът ще бъде махнат. През миналата седмица треньорът на железничарите бе нападнат остро от бившия играч на тима Георги Каранейчев.

 

"Меридиан мач": Люпко отрязал Жужо за Маркиньос

 

Старши треньорът на Левски Люпко Петрович е блокирал шокиращ трансфер на „Герена", научи „Меридиан Мач". Сърбинът е получил предложение от главния мениджър Андрей Желязков на „Герена" да бъде привлечен Маркиньос, който към днешна дата не блести с нищо за последния в класирането Монтана. Бразилецът, който игра на два пъти в кръвния враг на „сините" ЦСКА, е на 34-години, но това не притеснило  Жужо.  Според него Маркиньос имал опита, а и качествата, за да запълва дупки на „Герена" до нова година, а след това да се търси нов вариант.

 

Люпко Петрович обаче категорично отказал трансфер на бившия национал на „Герена", макар и с договор само за няколко месеца. На същото мнение е бил и спортният директор Станислав Ангелов.

 

Припомняме, че наскоро Левски се подсили с двама нови - Галин Иванов и Илиян Мицански.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки