Ботев (Вр) без треньора си Бойчо Величков срещу шампиона Лудогорец

Капитанът Дяков се завръща, Дерменджиев дава шанс на Терзиев в турнира за Купата на България

Ботев (Вр) без треньора си Бойчо Величков срещу шампиона Лудогорец

Ботев (Враца) ще бъде без треньора си Бойчо Величков в 1/16-финала с Лудогорец днес. Специалистът бе нака­зан за един мач за навлизане на терена срещу Септември (Сф) (0:0). Заради това срещу разградчани функциите му ще бъдат изпълнявани от по­мощника му Тодор Гарев.

Очаква се в срещата за „ор­лите” да се завърне Светослав Дяков. 32-годишният полуза­щитник остана извън група­та при успеха над Славия с 3:1. Причината той да не по­падне в сметките на Георги Дерменджиев не бе контузия, а решение на специалиста да му даде почивка след сблъсъка с Базел (1:1) от групите на ШЛ. Извън състава останаха още Кафу, Паломино, Владо Стоянов и Мисиджан, както и контузеният Натанаел.

Почти сигурно Дерменджи­ев ще даде шанс за изява сре­щу врачани на Георги Тер­зиев. Националът на България е изпаднал в немилост в Раз­град и много рядко се появява в игра. Той има едва 2 срещи през  кампанията,  като е трета опция за партньор на Моци след Паломино и Пластун.

Готов след поредните проблеми, от които бе за­стигнат, е нападателят Клаудиу Кешерю. Румънецът напусна принудително мача със Славия заради рана на ли­цето, получена от предпаз­ната му маска. Проблемът обаче не е бил сериозен и той ще може да се появи днес. Съ­щото се отнася и за Сисиньо, който дълго време имаше болки в глезена.

Ботев (Вр) - Лудогорец
16:00, ст. "Христо Ботев", Враца

Вероятни състави:

Ботев Враца: Янчаков – Сандов, Ив. Пенев, Гочев, Пейчев, К. Цветков, Д. Петков, Ив. Михайлов, Цолев, П. Петков, В. Иванов
Треньор: Тодор Гарев

Лудогорец: Вл. Стоянов – Сисиньо, Терзиев, Пластун, Витиня, Саша, Дяков, Лукоки, Кишада, Мисиджан, Кешеру
Треньор: Георги Дерменджиев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки