"Сините" фенове искат по-различни новини

Спас Русев твърде късно назначава одит и дълго обмисля структурните промени

"Сините" фенове искат по-различни новини

Странни са новините, които пристигат от ФК Левски в последните месеци и по-точно от дните преди 30 август, на самия 30 август, та досега. Както единият от предишните основни акционери не бе казал с неговия си назидателен тон, че Левски повече никога няма да е притежание на едноличен собственик, така и се случи точно това, което нямаше да се случва. Само че никой от тримата - Тонев, Ангелов и Иванов, не намери за необходимо да каже на синята общественост поради каква причина подаряват акциите си на Спас Русев.

 

На 30 август на Общото събрание на акционерите вече стана ясно, че Левски ще бъде притежание на човек, който не живее в България и който е от нов тип собственик на български футболен клуб - говори по различен начин и много-много не е наясно с материята.

 

Три седмици по-късно се разбра, че Спас Русев ще назначи цялостен одит. Ха сега де?! Това обикновено се прави преди някой да придобие собственост, а не след това. Ами ако тепърва Спас Русев установи дългове, които не са му по силата? Ами ако господинът от Лондон прецени и той като други собственици, че не е уместно да плаща чужди дългове?

 

А най-последните новини вече изглеждат като зов за помощ. Това, че предстои да се сформира консултативен съвет, е, меко казано, смущаващо, тъй като обяснението е доста неясно. Някакви хора, които ще са "опитни специалисти в спортната индустрия, които да дават съвети при оценката на бизнеса, търговските, оперативни и административни структури, ръководейки се от най-добрите практики и кодекси за корпоративно управление и етика в индустрията". А сега се замислете и се опитайте да се сетите няколко имена на въпросните опитни специалисти в спортната индустрия.

 

И без да ни съобщават в прав текст, между редовете четем, че Спас Русев леко е подценил ситуацията и твърде късно е осъзнал, че ще му трябва наистина сериозен екип от сътрудници, които са достатъчно наясно с материята футбол. Защото първите публични спортни изяви на новия бос не кореспондираха с моментното състояние на клуба. Това, че до Нова година би трябвало да има козирка на новия сектор А, както и ново информационно табло, е малко популистко и като идея, и като изказване. Ново табло? Кому е нужно и какво точно не му харесват на сегашното? Ако едно още по-ново табло струва колкото изграждането на един нов терен, значи Спас Русев нещо е объркал приоритетите. Затова и посредством завоалирани съобщения той дава да се разбере, че си търси съветници, независимо дали става дума за такива на щат, на хонорар или просто на добра воля. Ето - даваме му съвет, че още един терен трябва да стои на дневен ред преди ново табло.

 

Лошото е, че всичко това показва леко пренебрежително отношение на новия собственик кьм процеса. Неговото влизане в Левски траеше цяла пролет и след това цяло лято и през това време той трябваше достатъчно добре да опипа почвата, да сондира мнения, да потърси съвети, а не тепърва да прави това. Той не намери акциите на клуба на улицата ден преди Общото събрание, нито пък книжата са се озовали случайно в пощенската му кутия. От 30   август  Спас Русев трябваше вече да действа и само да подписва договори, да дава последна санкция за завършили вече разработки. Тоест, действията "в движение" са позакъснели.

 

Клубът вече трябваше да е преструктуриран, да е ясно на какъв принцип ще се управлява, да се знае какъв ще е екипът му. Беше необходимо да се очертаят параметри на бюджета, защото само с голи обещания няма как да станат реалност исканията на Русев отборът да стане шампион веднага, сега, тази година. Което ще е изключително трудно при тези финансови параметри за заплати на първия отбор и за селекция.

 

Така че може би е време така нареченото ново ръководство на Левски да се обозначи категорично, ясно да обяви намерения,   планове   и стратегии. Защото досега на масата имаме само задължителната шампионска титла, което не е нещо, което никой не е очаквал да чуе. Феновете обаче са наострили уши за други детайли.

 

Желю Станков, "Тема спорт"

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки