Михаил Вълчев вижда в Адениджи потенциал да стане следващия Гара Дембеле

С инвестиции Лудо­горец може да бъде сва­лен от върха, смята бившият нападател на Левски

Михаил Вълчев вижда в Адениджи потенциал да стане следващия Гара Дембеле

Бившият централен напа­дател и треньор на Левски Михаил Вълчев заяви, че Люпко Петрович е направил та­ка, че футболистите да раз­берат за кой отбор играят. В момента сините се рад­ват на серия от шест по­редни победи - пет шампионатни и една за Купата на България. Отделно от това не познават поражението в 10 поредни двубоя - имат две равенства през сезона за първенство и две в Лига Ев­ропа.

"Заслугата за безспор­ния напредък е на Люпко Пе­трович. Той успя да надъха и сплоти футболистите. Сега те вече знаят какво е Лев­ски и защо са в този клуб. Отделно от това сърбинът вдигна нивото на някои от тях. С победите вече е съ­всем друго настроението и желанието за игра. Левски влезе във форма, макар да не разполага с ярки индивидуалности, които да изпъкват. Има подобрение във всички линии, отделно от това се повиши скоростта на игра. Оттам отборът създава по­вече положения, а и започна повече да реализира. В по­следния двубой за купата с Царско село нещата не бяха на ниво, но от този мач не бива да се правят изводи, за­щото в него важна е само победата", каза Вълчев пред "Тема Спорт".

Като бивш таран на сините той похва­ли Аденижи и посочи, че при правилна работа той може да се превърне в следващия голям изходящ трансфер от „Герена".

"Прохазка е по­стоянна величина, а Адени­джи се включва все по-добре. Нигериецът вкара няколко гола, вдигна само­чувствието и подобри игра­та си. Той е чист таран. Умее да гардира топката, може да се пребори със за­щитник, много е здрав физи­чески. Засега дава добри за­явки за нещо повече. Млад е (б.р. - Адениджи е на 21 годи­ни), тепърва ще трупа опит. Със задната ножица показа, че има добра коорди­нация и усет към топката. Може да се развие, а след време да бъде продаден. Точно там куцат нещата в клуба в последно време - Левски няма сериозен трансфер навън. Говоря за продаден играч за много па­ри, както беше с Гара Дембеле. Ако с него продължи да се работи както трябва, това може да се случи и да вкара доста пари в касата", каза Вълчев.

"Левски на всяка цена трябва да вземе следващи­те два мача с Локо Горна Оряховица и Дунав. Така отборът ще даде ясен сигнал към останалите. Ще докаже, че е постоянен и влиза сери­озно в битката за титлата. В тях не трябва да се губят точки, защото ще бъде про­пилян ентусиазмът. Ако Лев­ски продължава да бие, ще държи под сериозно напре­жение Лудогорец, дори вече го прави. Разградчани в мо­мента са раздвоени в Шам­пионската лига и сините са длъжни да се възползват от това и да зимуват първи. Инерцията не бива да се из­пуска. А след това през зима­та ще видим какво ще се случва. С инвестиции Лудо­горец може да бъде сва­лен от върха", за­върши Вълчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки