Сензациите в пресата: Хубчев става треньор на Локо (ГО) при загуба от Левски

Спас Русев вдигна премиите за титла, Фиорентина и Сампдория искат Джонатан Кафу

Сензациите в пресата: Хубчев става треньор на Локо (ГО) при загуба от Левски

Сензациите в родната спортна преса на 24 септември, събота, 2016 година:

Тема спорт: При загуба от Левски в понеделник: Петър Хубчев поема Локо (ГО)

Петър Хубчев е фаворит за нов старши треньор на Локомотив (Горна Оряховица). До евентуалното му назначение може да се стигне, ако "железничарите" загубят двубоя си срещу Левски в понеделник, който ще се играе на "Лаута".

При подобна развръзка настоящият наставник на новака в Първа лига Ангел Червенков се очаква да бъде освободен. Ако Локо не падне от "сините", Червенков ще остане поне за още един кръг - гостуването на Монтана на 1 октомври. Пред него е поставен ултиматум от ръководството за минимум 4 точки от двата двубоя, които предстоят. Железничарите са последни в елита без спечелен мач с актив от само 2 пункта. За последно Хубчев бе начело на Берое, откъдето бе освободен през пролетта.

В същото време се разбра, че срещу Левски в понеделник горнооряховци ще играят за рекордни премии. Те са им обещани, ако успеят да спрат "сините", които влизат в кръга като лидери в класирането и се намират в серия от 6 поредни победи - 5 за първенството и 1 за Купата.

Тема спорт: Самп и Фиорентина се прицелиха в Кафу

Два клуба от Серия "А" са готови да се включат в битката за подписа на Джонатан Кафу, разбра "Тема Спорт". Това са Сампдория и Фиорентина. Бразилецът е приковал вниманието на генуезци и виолетовите с феноменалните си изяви за Лудогорец в квалификациите и групите на Шампионска лига. Италианците почти сигурно ще изпратят свои представители да наблюдават на живо 25-годишното острие срещу ПСЖ на "Васил Левски" на 28 септември.

Нападателят на "зелените" е обект на интерес и от страна на португалския гранд Бенфика, както и немския Шалке. На този етап Лудогорец не е склонен да се раздели с Кафу през зимния трансферен прозорец. Собственикът Кирил Домусчиев пък обяви, че би пуснал нападателя да си тръгне само срещу сума не по-малка от 10 милиона евро. Това е над близо 7 пъти повече от цената, която платиха разградчани за правата му през лятото на 2015 година на бразилския Сао Пауло. Инвестицията може да се счита като оправдана, след като Джонатан имаше огромен принос за второто влизане на Лудогорец в групите на Шампионска лига. Това ще вкара в касата на клуба над 14,5 милиона евро.

Високият 173 см футболист блесна с великолепния си дрибъл първо срещу Цървена звезда в Разград, а след това и на "Мала Маракана". В двете срещи той разпиля отбраната на сръбския гранд и реализира. По-късно в плейофите срещу Виктория (Пилзен) (2:0) именно негов взривен пробив доведе до дузпата за "зелените" на "Васил Левски", с която бе открит резултатът. В групите пък Кафу направи за смях национала на Чехия Марек Сухи при гола си в мрежата на Базел (1:1) на "Санкт Якоб".

Тема спорт: Вдигат премиите за титла в Левски

Новият собственик на Лев­ски Спас Русев ще увеличи пре­миите на футболистите, ако те успеят да завоюват шам­пионската титла. По принцип всеки играч има подобен бонус в договора си. Но отделно от това има обявен и отборен стимул. Новият бос обаче ще завиши обещаното от пре­дишното ръководство. Пред спортно-техническия щаб той е обявил, че премиите ще бъдат по-високи, стига да бъ­дат заслужени. Така че те мо­гат да достигнат до над 20 хиляди лева на калпак.

В момента Левски е на пър­во място в класирането. А целта, която Русев постави пред тима, е златните меда­ли. Той посочи, че сериозно подсилване на състава може да се очаква едва през зимата. А през месец декември ще ста­не ясно дали ще има размествания по спортно-техниче­ския щаб и ако да - какви ще бъ­дат те.

Дотогава Русев ще трябва да обяви с какви хора смята да управлява клуба - 9 човека трябва да влязат в новия УС. Освен това се обмисля и създа­ването на Консултативен съ­вет, който да бъде на пряко подчинение на Надзорния. В последния освен Спас Русев влизат синът му Евгени и Деян Петков. Вече бе и анонсирано, че в клуба ще има пълен одит, като той ще бъде поверен на световноизвестната фирма 'Ърнст и Янг" (EY). Навярно след като излязат резултати­те от него, ще станат ясни параметрите и на средства­та, които Русев планира да инвестира в клуба. Първата задача, която босът си поста­ви за подобряване на инфра­структурата, е слагане на ко­зирка над сектор А на стадион "Георги Аспарухов", както и на ново информационно табло.

Меридиан мач: Нигерия полудя по Бабатунде

Нападателят на Левски Бабатунде Адениджи постепенно се превръща във водеща фигура в отбора и любимец на феновете. Таранът вкара феноменален гол със задна ножица във вратата на Царско село, а това намери широк отзвук и в родната му Нигерия. Местните издания се скъсват да хвалят нападателя, който е сред младите надежди в страната.

„Бабатунде вкара невероятен гол и всички в България го обичат, защото е страхотен футболист. По всичко личи, че той може да стане основно лице в националния отбор на Нигерия", пише африканско издание.

Хеан Деса, който също вкара във въпросната среща с Царско село за Купата на България, също отнесе похвали в Перу. Местно издание написа: „Деса е възроден!" и уточни, че крилото е вкарало за първи път с екипа на Левски.

Перуанецът, който има мачове за националния отбор на страната си, не започна много убедително при „сините". Той първо се контузи, след това се скара с треньора Люпко Петрович, а после пак се контузи. На „Герена" обаче са сигурни, че Хеан Деса притежава висока класа, която ще демонстрира много скоро.

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки