Миньор дава заявка за Втора лига

Целта е ясна - първото място, категоричен е наставникът на перничани Петър Анестиев

Миньор дава заявка за Втора лига

Регионалното дерби между Миньор и Струмска слава ще определи лидера в Югозападна­та Трета лига след осмия кръг на първенството. Двубоят е утре от 17 часа в Перник и се очаква с подчертан интерес от привържениците на двата от­бора, които заемат първите две места в класирането с ак­тив от по 19 точки. Радомирци обаче имат много по-добра го­лова разлика.

Старши треньорът на Ми­ньор Петър Анестиев не може да разчита на Иво Райков, кой­то има проблеми с коляното и най-вероятно ще претърпи опе­рация. Всички останали футбо­листи са здрави и тренираха пълноценно през седмицата на изкуствения терен в кв. "Димо­ва махала".

"Настроението в отбора е добро. Целта е ясна още от ля тото - първо място в класира­нето и връщане в професионал­ния футбол. Да я постигнем оба­че трябва максимална концен­трация във всеки мач, за да из­бегнем грешките в играта. Със Струмска слава се познаваме много добре, така че няма с как­во да се изненадаме. Излизаме за задължителни три точки и да зарадваме феновете си, които както винаги са нашият 12-и играч , сподели старши треньо­рът на чуковете Петър Ане­стиев.

Приятната изненада Струм­ска слава също ще излезе с всич­ко най-добро в момента. Голя­ма част от момчетата на треньора Владимир Димитров са преминали през школата на Миньор и в различни етапи са носили жьлто-черната фланел­ка. Играещият помощник-тре- ньор Димитър Петков, плеймекърът Иво Стоянов и близнаци­те Калоян и Кристиян Евгениеви имат мачове в елита с Миньор. В атака силен сезон прави нападателят Стоян Георгиев. На скамейката пък е неостаряващият Екундайо Джайеоба.

Заради големия интерес към срещата от ръкодството на Миньор са взели мерки, за да се избегнат инциденти. Двубоят ще бъде охраняван от частна фирма, а за сигурността около стадиона ще се грижи полиция­та. Няма да бъдат допускани зрители, употребили алкохол.

Привържениците на перни­чани пък ще подгреят за дерби­то с футболен турнир днес. Надпреварата е традиционна и е в памет на Тони Капоньо. В турнира освен запалянковци ще се пуснат и треньорите на първия тим - Петър Анестиев, Тони Евтимов и Емил Варадинов. 

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

Ахмедов от Спартак Вн се цели в рекорд

Вижте какъв

Киселичков: Добруджа трябва да играе така, както днес след почивката

„Изгубихме един мач точно за 10 минути през първото полувреме“

Марек ще продължи с победите на "Бончук" и срещу Дунав

Вижте подробности

Росен Кирилов: Чакат ни 6 тежки мача и трябва да сме амбицирани

"Второто полувреме трябва да признаем, че беше на Добруджа"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки