Левски се включва в празник на петрички отбор

Калабак – Самуилово празнува на 9 октомври 10 години от възстановяването си

Левски се включва в празник на петрички отбор
Футболният клуб на петричкото село Самуилово – „Калабак”, трескаво се готви да отпразнува грандиозно десетата годишнина от възстановяването на дейността си. Мегасъбитието, в което участва „Левски” – София, е насрочено за 9 октомври. На тази дата на стадиона в Самуилово ще се състои футболен спектакъл, който със сигурност ще се превърне в спортно събитие №1 на годината в региона. Футболното си майсторство ще премерят децата от школата на „Левски” – набор 2007, и техните връстници от „Калабак”. Кулминацията на футболния празник е мачът между мъжките отбори на „Калабак” и „Левски”. Основен спонсор на събитието е VIVACOM. Организатори са Националният клуб на привържениците на „Левски”, кметство – Самуилово, и община Петрич.

На оглед на стадиона в Самуилово пристигна Любомир Костадинов, председател на Надзорния съвет на националния клуб на привържениците на „Левски”. Той разкри част от тайните по организацията на голямото събитие:
 
„Тук съм, за да огледам какви възможности има да разположим винили, реклами и знамена. Наскоро се смени собствеността в „Левски”, господин Спас Русев закупи VIVACOM, и имаме идея да правим подобни мероприятия, които да популяризират „Левски”, и да събираме повече привърженици. В региона има много привърженици на „Левски”, в Петрич имаме доста силен фенклуб.

Идеята е на 9 октомври да направим два мача. Единият да бъде между деца набор 2007, в който ще играят деца от школата на „Левски”, и от „Калабак”. След това ще играят мъжките отбори на „Левски” и „Калабак”. Може би ще направим сборен отбор на „Левски”, може да включим легенди, както и футболисти, които не взимат често участие в мачовете. Ще доведем „Левски” и ветерани на „Левски”, ще поканим Бобата Жечев, Сашо Костов, Даниел Боримиров от по-младите ветерани, и други, които са на разположение. Искаме да стане празник за селото и региона. Ще има гости от цялото Подгорие, от цялата община. Стадионът тук е добре, има и трибуни. Теренът ще бъде обкръжен с винили и знамена, ще бъде голям празник. Ще дойдат привърженици от София, Сандански, Петрич, Благоевград, Гоце Делчев”, разказа Любомир Костадинов.
 
Кметът на Самуилово вече задейства подготовката на стадиона за футболния празник, за който ще бъдат готови и новите съблекални в базата. На 16-те пилона до терена ще се веят знамената на община Петрич, България, Европейския съюз, „Левски”, „Калабак”.
 
Футболният клуб на Самуилово – „Калабак”, е създаден през 1952 година. През 2000-та година клубът преустановява спортния си живот. През 2006 година кметът на Самуилово Кирил Стоянов възстановява спортната дейност на „Калабак”, който в момента играе в „Б” ОФГ Благоевград- подгрупа „Струма” 2.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки