Нелепа дузпа даде тон за "армейски" разгром над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" вкараха два гола в първите 9 минути и разбиха съперника с 4:0, останаха безгрешни на "Българска армия"

Нелепа дузпа даде тон за "армейски" разгром над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА-София остана безгрешен като домакин в Първа лига след категорично 4:0 над Берое в осмия кръг. Голяма роля за успеха изигра несъществуваща дузпа в самото начало за посягане на Илия Миланов към Диого Виана в наказателното поле. Давид Симао вкара от бялата точка, а Густаво Кулма много бързо добави втори гол в 9-ата минута. Диого Виана реши всичко в началото на втората част след щастлив рикошет в рамото на Иво Иванов, а в края и Руй Педро отбеляза първия си гол в първенството.

„Армейците” вече имат 16 точки на 4-то място, толкова има и третият Лудогорец, който е с мач по-малко и по-добра голова разлика. Берое остана шести с 13 точки. Преди мача Берое бе допуснал само два гола, а тази вечер инкасира два пъти повече само за 90 минути.

През седмицата и ЦСКА-София, и Берое отпаднаха неприятно за Купата на България от отбори от долния ешелон и сега наставниците им бяха подложени на натиск.

Срещата в Борисовата градина започна с много странно решение на съдията Станислав Ставров, който още в 4-ата минута видя дузпа, която никой друг не видя. Илия Миланов посегна с лакът към Диого Виана, който скачайки направи жестове, че изпитва силна болка и това беше достатъчно за съдията да свири дузпа. Освен това той вдигна жълт картон на Илия Миланов и още един на капитана Иво Иванов за протести. Давид Симао спокойно изчака всичко да се успокои и вкара от бялата точка за 1:0.

Берое имаше отличен шанс да изравни, когато Карлос Охене получи пред наказателното поле и намери Радослав Кирилов в коридор, деветката остана сам срещу вратаря, но Китанов парира техничния му удар.

Старозагорци платиха скъпо и секунди по-късно в ответната атака инкасираха втори гол. Недялков мина през трима и разколеба гостите, Арсенио беше оставен сам вляво, с едно докосване подаде на Густаво Кулма, който овладя с гръб в наказателното поле, завъртя се и през краката на Илия Миланов вкара ниско в обратния ляв ъгъл – 2:0 още в 9-ата минута.

Началният шок стъписа гостите и до края на първата част те предимно недоволстваха от съдията, който им даде и поводи за това. Треньорът Александър Димитров се ядоса на едно несвирено нарушение срещу Охене и бе предупреден от съдията Станислав Ставров.

Димитров направи смяна на почивката и пусна Давид Манга на мястото на Атанас Зехиров, но и втората част започна по същия кошмарен начин за Берое – с гол в тяхната мрежа след само 5 минути. Този път Манолев се включи отдясно и подаде навътре към центъра за Диого Виана, чийто удар се отклони от рамото на Иво Иванов и заблуди вратаря, за да спре в близкия десен ъгъл за 3:0.

Петрус Бумал направи дебют за ЦСКА-София в елита като резерва, а Ради Кирилов пусна опасно пред вратата на домакините, но там Дюлгеров беше на правилното място и изчисти.

Станислав Манолев опита да вкара много красив гол с воле от въздуха по диагонала, но не насочи добре, а Кулма се размина в опита да засече на шпагат на втора греда.

Десет минути преди края Давид Манга пусна за Милисавлевич в наказателното поле, бившият играч на „червените” финтира Чорбаджийски, но Китанов отрази изстрела му от малък ъгъл.

И пак наказанието не закъсня. Давид Симао подаде чудесно между защитниците, въпреки че Божилов се вряза като камикадзе в краката му и останалият сам срещу вратаря Руй Педро лесно вкара първия си гол в елита с удар в десния ъгъл за 4:0. Божилов получи жълт картон за безумното влизане.

Мачът се доиграваше в заключителните минути, но Берое така и не можа да вкара. Манга бе умело затворен от Георги Китанов, който изби удара му след чудесно отиграване на Кирилов, а пред другата врата резервата за домакините Александър Георгиев остави Александър Василев на земята с финт, но би от малък ъгъл и Макенджиев изби в корнер.

Последният интересен момент в мача бе възможност за Уилмар Джордан на втора греда, но с глава той стреля разочароващо в аут.

Първа Професионална Лига

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Левски 7 5 2 0 15:3 12 17
2 0 Дунав 8 5 2 1 11:3 8 17
3 0 Лудогорец 7 5 1 1 19:7 12 16
4 0 ЦСКА 8 5 1 2 15:5 10 16
5 -1 Ботев Пд 8 4 1 3 14:12 2 13
6 1 Берое 7 4 1 2 5:6 -1 13
7 -1 Локо Пд 8 3 3 2 15:14 1 12
8 1 Черно Море 7 3 1 3 9:10 -1 10
9 1 ФК Верея 8 3 1 4 7:13 -6 10
10 0 Пирин 8 3 1 4 7:10 -3 10
11 0 Славия 7 2 0 5 11:17 -6 6
12 0 Монтана 8 1 1 6 3:12 -9 4
13 0 Нефтохимик 1962 Бургас 8 Ключови думи: Берое
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Защитник на Лудогрец е №1 в Европа

Фон Витри има най-много асистенции през сезона до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки