Димитров: Длъжници сме на феновете

Не искам да коментирам дузпата, но съм тъжен, че се случват такива неща

Димитров: Длъжници сме на феновете
Старши треньорът на Берое Александър Димитров призна, че отборът е длъжник на феновете, но, по думите му, истинският фен би застанал зад отбора в такъв момент.
 
„Хайде да бъда конкретен – имахме съвсем друг план за водене на мача. Дузпата, която беше отсъдена, промени нашите планове. Все още си личи една психическа неустойчивост и в крайна сметка повлия на нашето представяне. Не само дузпата, третият гол от рикошет, като цяло това даде по-голямо предимство на ЦСКА. Това, което видях, е, че три пъти излизаме сами срещу вратаря и не можем да вкараме гол. Последните 3-4 мача нямахме такива положения, сега ги създадохме и не успяхме да ги вкараме. Поздравявам ЦСКА за победата и за перфектната организация преди мача.”
 
„В момента сме длъжници на феновете, защото има спад в нашата игра. Помолих за търпение, защото в първия ден казах, че ние ще губим, трябва време. Кохей го смених, защото не е готов да издържи цял мач, нов футболист. Те още не си знаят имената, както има една приказка. Но не искам да говоря нищо като оправдание. Длъжници сме на феновете.”
 
„Изграждането на нов отбор, на нов стил изисква време. Има си хора от стария отбор, докато не се сглобят нещата, няма как да няма колебания. Тези победи трябваше да доведат до по-голяма увереност, но не само това, а нямаме и самочувствие да обърнем мача. Но при 0:1 Ради Кирилов излезе сам и ако вкара, мачът започва отначало.”
 
„Дузпата? Не искам да коментирам, но съм тъжен, че се случват такива неща.”
 
„Имам увереност от страна на ръководството и чувствам тяхната подкрепа. И предишни треньори са имали трудни периоди и това, че ръководството е създавало зад тях, е довело до успехите. През седмицата имах среща с част от феновете. Те казах ОК, но трябва да променим отношението по време на мач. Но нормално – има и фенове против мен, няма проблем. Ако някой гарантира, че от другия мач играчите ще са много силни и ще се напълни стадиона в Стара Загора, нямам проблем да си тръгна. Факт е, че на първото дерби на Стара Загора не се напълни стадиона. Аз искам да изградим много силен отбор. Имаше наченки първите мачове. В един период на изграждане на нещо винаги  има сътресения. Едни истински фенове биха застанали зад отбора, каквито срещнах през седмицата”, каза Александър Димитров пред „Диема Спорт”. 

На пресконференцията наставникът каза:

„Много ми е трудно да говоря за съдийството. Отсъдената дузпа в самото начало на срещата промени идеята ни, промени стратегията ни за водене на мача. Психологически отборът не е стабилен и това се вижда в представянето в последните няколко срещи и доведе до психологически дисбаланс. Получихме втори гол, при който трябваше да направим нарушение, но не го направихме. И така лека-полека се стигна до тази загуба.“ – сподели наставникът относно мнението си за съдийството в двубоя.

Промяната в настройката за игра за втората част старши треньорът коментира така: „Опитахме да променим няколко неща на полувремето – както със смените, така и други неща исках да се получат. Още в началото на мача като подход искахме да имаме по-голямо игрово предимство над противника, което не стана. Три пъти излизаме сами срещу вратаря и не можем да вкараме гол. През последните три мача ние нямаме толкова положения „един на един“ срещу противниковия вратар, така че сами сме си виновни за това, защото при 1:0, когато Ради Кирилов излезе сам срещу вратаря, трябваше да отбележи. Имахме си ситуациите загубата да бъде по-почетна или да не се стигне до нея, но не успяхме. Имаме си проблеми, трябва да си ги решаваме.“
 
„Сега не мога да кажа като извод, защото, за да си извадиш извод, първо трябва да анализираш всичко, да изгледаш мача, да си направиш анализа и тогава извадиш изводите, които трябва да кажеш на играчите. Поздравявам противника, който се подготвил максимално добре преди този двубой във всяко едно отношение.“ – допълни Александър Димитров.
 
На въпрос какво все още липсва в отбора, за да се получи пълен синхрон, наставникът отговори така: „Сега виждам един доста сериозен отлив и един спад. Лично аз съм изумен, че въпреки тези начални победи и добрия ни старт в шампионата, няма увереност в играчите и няма самочувствие, когато влезем в мача. На тренировка всичко е добре, много неща се получават – днес час след третия гол видях една по-голяма комбинативност във фаза атака. Но при 3:0 е доста късно да се прави каквото и да е. Според мен има някакъв психологически проблем в отбора, който трябва да го разнищим и да го преодолеем. Това е може би и нормално, защото, когато се изгражда нещо ново, е нормално да има такива периоди. Важно е как ще се излезне от тях.“

На въпрос на журналист дали отборът е бил мотивиран от самото начало на мача старши треньорът отговори така: „Какво означава за вас думата „мотивация“? Аз не мога да разбера за каква мотивация може да става въпрос, когато ти си вършиш работата, трябва да си заслушиш заплатите, имаш си и бонуси за победи, както е навсякъде. Наистина играчи бяха мотивирани, стъпваха здраво още в началото, но дузпата в 3-ата минута наруши тяхната увереност. Няма как да нямат мотивация – всеки има мотивация да работи, да си заслужи мястото, на което е. И всеки иска да надиграе съперника си и да го победи.“
 
„Тежко е, наистина е много тежък период за нас. Всеки човек в живота си има сривове и е лошо, ако те оставят да те тъпчат на земята. Трябва да се поизтупаш, да станеш и да продължиш напред, ако искаш да си някой, да си личност. Всеки пада – „Челси“ падат, и „Манчестър“ падаха – примери, ние не сме като тях, но виждате какви големи треньорски имена имат лутания, имат приливи и отливи, така че приемаме нещата нормално. Ако си анализираме нормално всяка постъпка и всеки мач и работим, за да се изграждаме и да поправяме грешките си, ще станем много по-силни.“ – отговори Димитров на въпрос на журналист дали в психологически план ситуацията е още по-тежка с оглед на двата резултата от седмицата.

Предстоящата пауза в шампионата треньорът коментира така: „Първо имаме мач с „Черно море“, който трябва да вземем задължително. През паузата трябва да поработим много сериозно върху всеки един детайл, както го правим не само през паузата, а и през всеки един работен ден.“
 
Съдийството в двубоя наставникът отново коментира в края на пресконференцията – „Аз съм млад треньор и при 4:0, ако тръгна да говоря за съдийството, мога да стана смешен. Не искам да си го причинявам. Оставям всички хора да преценят какво беше, защото не беше само дузпата – съгласете се!“
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки