Берое депозира жалба срещу съдията Станислав Ставров

Ръководството и фенклубът на Берое подкрепиха отбора и Александър Димитров, но се оплакаха от тенденциозно съдийство

Берое депозира жалба срещу съдията Станислав Ставров

Ръководството на Берое и националния фенклуб на Берое публикуваха съвместно изявление, с което изразиха подкрепата си към отбора и наставника Александър Димитров след лошите резултати напоследък.

В същото време старозагорци ще пуснат жалба срещу съдията Станислав Ставров, който даде много спорна дузпа за ЦСКА-София в самото начало при загубата на „зелените” с 0:4 на „Българска армия”.

Ето пълния текст на изявлението:


ИЗЯВЛЕНИЕ
на Ръководството на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД и Национален фен клуб „Берое – Стара Загора“

Във връзка със създалото се напрежение сред футболната общественост на Стара Загора и региона през изминалата седмица се обръщаме към всички привърженици на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД, като заявяваме, че въпреки последните неуспехи на футболния терен, имаме вяра във възможностите на представителния ни тим. Вярваме, че пораженията имат временен и инцидентен характер и изразяваме своята подкрепа към играчите и треньорите.

С избора на новото треньорско ръководство декларирахме своята политика за изграждане на отбор с нов облик. Бяха извършени немалко промени в тази насока, но това е процес, който изисква стабилност и взаимно доверие и осъзнаваме, че постигането на поставените цели се нуждае от време. Ние целим изграждането на още по-силен „Берое“, такъв, какъвто искаме да го виждаме всички. Влагаме усилия в изграждането на дългосрочна стратегия за развитието на нашия клуб. Победите са желани от всички, но в спорта неминуемо се случват и поражения.

Призоваваме за единство от всички привърженици на ПФК Берое, защото отборът има нужда от стабилност в трудни моменти. Практиката през последните години е показала, че можем да се справим с разумен поглед и анализ на проблемите. Необходимо е да запазим самообладание, защото отборът има нужда от спокойна атмосфера, за да се върне възможно най-бързо към победния път. Доказали сме неведнъж, че можем да го направим и сме убедени, че ще го сторим и сега.

Наред с изложеното по-горе, ръководството на клуба, съвместно с национален фен клуб „Берое“, изразяват своята твърда позиция против тенденциозното съдийството към нашия отбор, което продължава и през настоящия полусезон. Най-скорошният пример е от последния двубой в София, когато бяха извършени множество неправилни отсъждания от страна на съдиите, ръководили мача. В защита на правата ни ще бъде депозирана своевременно жалба в БФС срещу съдийството на Станислав Ставров, като най-фрапиращите отсъждания на рефера ще публикуваме на официалния ни сайт заедно с отговорите, които получаваме от Съдийската комисия към БФС. Покровителството над тенденциозното съдийство опорочава шампионата и вреди на футбола. Винаги сме претендирали за феърплей във футболната игра и сме се придържали към този принцип, от който няма да отстъпим, като ще защитаваме безкомпромисно правата и интересите на отбора дори и с по-радикални действия.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки