Камата и Гришо вечерят в Ченду

Фиго целува Стоичков в китайски ресторант

Камата и Гришо вечерят в Ченду

Двамата най-големи български играчи във футбола и тениса се събраха на приятелска вечеря на четири очи в китайския град Ченду, пише „Труд”.

Христо Стоичков и Григор Димитров разговаряха няколко часа в изискан ресторант. Менюто бе повече от разнообразно – типична китайска храна, примесена с европейски и южноамерикански деликатеси.

Нито един от двамата не пожела да разкрие какви са били темите. Факт е, че Григор е любимец на Камата от юношеските си години, когато тренираше в Барселона. Многократно Димитров е гостувал на семейство Стоичкови, с които има прекрасни отношения.

Заради отложен мач от турнира в Ченду кавалерът на „Златната топка“ изгледа само две тренировки на своя възпитаник. Снощи Стоичков игра във втория демонстративен двубой между Европа и Южна Америка, а рано на следващата сутрин отлетя за Маями, където има ангажименти към тв гиганта „Унивижън“. Няколко часа по-късно Димитров излезе на корта срещу сърбина Душан Лайович, който в три сета срази Федерико Делбонис (Аржентина).

Всички гости на китайския ресторант замлъкнаха, след като Луиш Фиго прегърна и целуна по бузата Стоичков. Това се случи на официална вечеря на звездите от Европа и Южна Америка. Като футболисти на Барселона Стоичков и Фиго спечелиха КНК и Суперкупата на Европа през 1997 година. След това обаче португалецът направи непростимото – отиде във вечния враг Реал. Въпреки това приятелските отношение със Стоичков не секнаха.

За първия мач, в който Южна Америка победи Европа с 3:1, организаторите дадоха индивидуална награда на Камата – за най-полезен футболист в отбора. Това е вторият трофей за Стоичков на азиатска земя. Преди 16 години той спечели Купата на носителите на купи на континента като нападател на саудитския Ал Насър.

Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

Вижте кой ще е първият съперник на Надал при завръщането му на корта

Ето подробности

Рууд лиши Джокович от финал в Монте Карло (ВИДЕО)

Норвежецът ще спори с Циципас за трофея в княжеството

Сензация! Циципас шокира Синер и е първият финалист в Монте Карло (ВИДЕО)

Гръцкият тенисист спечели трисетова битка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки