Петев на представянето си в Загреб: Ще върна Динамо на върха с добра игра /ВИДЕО/

Гарантирам ви, че играта на Динамо ще ви хареса. Ще излезем на 100% от тази ситуация, обеща Ивайло Петев

Петев на представянето си в Загреб: Ще върна Динамо на върха с добра игра /ВИДЕО/

Ивайло Петев бе представен като новия старши треньор на Динамо (Загреб) днес по обяд на „Максимир” и заяви, че е щастлив да приеме това предизвикателство. Петев напусна поста селекционер на България и днес говори на хърватски пред медиите там. Той е третият наставник на тима за този сезон след Златко Кранчар и временния избор Желко Сопич, който се скара със звездата Анте Чорич.

„Простете ми ако кажа някоя грешна дума, за няколко месеца ще се науча и всичко ще е ОК. Щастлив съм, че идвам в Динамо. Два пъти не успяхме да се договорим, но такава беше ситуацията. Трябва да работим много, за да бъдем всички щастливи от играта на Динамо. Най-важното е да постигаме резултати. Знам, че няма да е лесно, но ще го направим и ще върнем Динамо там, където му е мястото от дълго време насам”, каза Петев вече начело на шампиона на Хърватия в последните 11 години.

Той не пожела да говори конкретно за проблемите на отбора, но гарантира, че налаганият от него стил на игра ще се хареса на журналисти и фенове.

„Няма да говоря конкретно за това. Всички знаем, че Динамо има проблем, иначе аз нямаше да съм тук. Казвам пак – нужна е много работа да постигнем визията, която аз имам за Динамо. Гарантирам ви, че играта на Динамо ще ви хареса. Ще излезем на 100% от тази ситуация, днес ще проведем първа съвместна тренировка”.

Петев дебютира начело на отбора в голямото дерби с Хайдук (Сплит) в неделя.

„Динамо има играчи от високо качество, надявам се да видите това. Ще направим каквото трябва, за да победим Хайдук. Това е Динамо, всеки трябва да дава 100% - от треньорския щаб до всички служители в клуба. Най-важно е благото на Динамо”.

Специалистът бе запитан как е решил да напусне българския национален отбор за сметка на хърватския шампион.

„Това е мое решение. Договорих се с президента на Българския футболен съюз. Бях 100% сигурен, че искам да съм тук”.


Отборът от Загреб е в група
H на Шампионска лига с Ювентус, Севиля и Лион. Бившият наставник на Лудогорец изгледа на живо поражението с 0:4 от Ювентус в Загреб във вторник вечер. В този мач Динамо бе воден от временния наставник Желко Сопич, поел поста след раздялата със Златко Кранчар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки