Последният в Германия Шалке с втора победа в Лига Европа, Балотели вкарва и повръща в Краснодар (ВИДЕО)

Жоазиньо заби два гола за разгром над Ница

Последният в Германия Шалке с втора победа в Лига Европа, Балотели вкарва и повръща в Краснодар (ВИДЕО)
Отборът на Шалке, който има 5 загуби в 5 мача от Бундеслигата, постигна втора победа в групите на Лига Европа. „Кралскосините” надиграха категорично австрийския Ред Бул Залцбург и го победиха с 3:1 в среща от втория кръг на група „I”. Лидерът им Клаас-Ян Хунтелаар пропусна мача, защото е болен.
 
Воденият от Маркус Вайнцийрл тим откри в 15-ата минута. Леон Горецка вкара на добавка, като беше оставян на два пъти да стреля от непосредствена близост и при втория опит успя.
 
В 22-ата минута капитанът на гостите Джонатан Сориано беше изритан много лошо в главата от Настасич, но остана на терена.
 

 
Докато играеше с човек по-малко, Шьопф можеше да удвои аванса на своите, но Александер Валке спаси великолепно. Така дойде почивката.
 
Две минути след подновяването на играта Залцбург си вкара комичен автогол. Бенедикт Хьоведес центрира отдясно и хърватинът Дуйе Чалета-Цар отклони, заблуждавайки вратаря Валке – 0:2.
 
При третия гол на Шалке топката два пъти премина голлинията, но при първия път реферите не видяха, че ударът с глава на Налдо преминава голлинията, Емболо удари гредата и най-накрая Хьоведес акробатично намери горния ъгъл, като на неговото име беше записано попадението.

 
Играещият с превръзка на главата Сориано оформи крайното 1:3 в 72-ата минута с прецизен удар от движение в далечния ъгъл.
 
С два гола на бившия играч на Левски Жоазиньо ФК Краснодар се наложи с 5:2 над Ница, за който се разписа Марио Балотели, и също събра пълен актив от 6 точки. Гостите от Франция през цялото време бяха догонващи в резултата на стадион „Кубан”.

 
Фьодор Смолов откри, но при головата атака в 22-ата минута получи контузия и трябваше да бъде заменян принудително. Неговата резерва Ари отбеляза два късни гола.

 
Жоазиньо удвои в 33-ата минута преди Марио Балотели да вкара петия гол в четири мача за новия си клуб. Преди това той бе точен на два пъти във френския шампионат.
 
Балотели обаче беше заменен на почивката поради лошо здравословно състояние. Играчът повърна на терена след гола си.
 

След почивката Жоазиньо направи 3:1 от дузпа. Вилиан Сиприен намали в 71-ата минута преди Ари да забие два гола между 86-ата и 90-ата минути.  

 

УЕФА Лига Европа 16/17, Група I

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Краснодар 2 2 0 0 4 6
2 Шалке 2 2 0 0 3 6
3 Залцбург 2 0 0 2 -3 0
4 Ница 2 0 0 2 -4 0

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки