Адениджи: Левски може да спечели титлата без загуба като „Непобедимите” на Арсенал

Люпко Петрович е страхотен, държи се с нас като баща, разказва нигериецът

Адениджи: Левски може да спечели титлата без загуба като „Непобедимите” на Арсенал

Нигерийският нападател на Левски Бабатунде Адениджи вярва, че „сините” могат да станат шампиони на България без нито една загуба в първенството по подобие на Арсенал на Арсен Венгер през сезон 2003/04.

„Разбира се, че е възможно. Нали помните как преди години Арсенал стана шампион на Англия без да загуби нито един мач. И ние можем да постигнем подобен триумф. Всичко зависи от решителността ни. Ние сме мотивирани и искаме да донесем на клуба трофей както от първенството, така и купата”, казва Адениджи пред „Диема Спорт”.

Вече 7 години Левски няма спечелен трофей, но африканецът е оптимист, че сушата ще бъде прекъсната скоро, благодарение на колектива и треньора Люпко Петрович.

„Ние гледаме на себе си като едно цяло, ние сме като семейство. Винаги се окуражаваме взаимно, независимо срещу кого играем, Не се караме, защото така ще нарушим хармонията. Ако продължим едно цяло, ще успеем. И треньорът е много важен. Той е страхотен, държи се с нас като баща. Ако например аз и моят приятел Франсис (Нар) имаме недоразумение, той ни вика и разговаря с нас, както би направил баща със синовете си. Всички наши съперници са силни, първенството е добро. Срещу нас всеки иска да се докаже, а и сме още без загуба. Всеки иска да е първият отбор, който ни е победил”.

А голямата му мечта е да играе в Шампионска лига с Левски.

„Голямата ми мечта е да играя за националния отбор. Да, вече имам мачове за него, но се надявам да съм постоянна част от състава и да получавам повиквателни. Мечтая и да играя в Шампионска лига. Ако този сезон станем шампиони с Левски, ще играем в този турнир и аз ще остана, дори да има интерес към мен, защото така ще мога да участвам в Шампионска лига с отбора на сърцето си.

Бабатунде разкри, че се възхищава на покойния нигерийски нападател Рашиди Йекини, кошмарът на България от САЩ ’94, както и на Дидие Дрогба.

„Стремя се да достигна нивото на тези двама футболисти”, казва Адениджи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки