Мехди Бурабия: Литекс или ЦСКА? Важното е, че ще ги бием

Кой както иска да приема този мач, споделя халфът на Левски

Мехди Бурабия: Литекс или ЦСКА? Важното е, че ще ги бием

Мехди Бурабия е един от най-техничните футболисти на Левски. Дълго време обаче той не играеше, след като се завърна за лятната подго­товка със счупена ръка. В послед­ните мачове халфът постепенно за­почна да показва, че си връща фор­мата. След силния мач с Дунав той говори пред „Меридиан Мач". Как се чувства, приемат ли на „Герена" сблъсъка с ЦСКА-София като Вечно дерби и могат ли да станат шампиони.

Мехди, къде Лев­ски надделя над Дунав?
- Получи се хубав мач, много интензи­вен. Успяхме да над­делеем, най-вече през първото полувреме, когато вкарахме и не позволихме на съпер­ника да натру­па са­мочувствие.

Дунав е голямата изненада на този се­зон. Как ти се видя съперникът?
- Играха много добре. Хубаво е да има такива изненади. Харесаха ми мно­го. Таки­ва отбо­ри пра­вят пър­венството интересно. Срещу нас просто срещнаха по-силен отбор и затова загу­биха. Те обаче играят добър футбол и зато­ва им пожелавам ус­пех. Хубаво е за шам­пионата да има такъв тим.

Как се чувстваш, след като имаше контузия в ръката и дълго време отсъст­ва?
- Чувствам се все по-добре. Необходи­мо ми е малко време още, защото прекале­но дълго отсъствах. С всяка седмица съм все по-добре, но не съм на 100%. Мога много повече от това, което показвам. Сигурен съм в това.

Имаше някои информации, че в началото тре­ньорът Люпко Петрович не те харесва. После, че е бил бесен, защо­то се върна конту­зен. Сега всичко на­ред ли е между вас?
- Не съм чел какво се е писало, но смея да твърдя, че не е вяр­но. Разбира се, когато се върнах от ваканци­ята и бях със счупена ръка, той не остана никак щастлив. Но ня­ма проблем между нас. Аз го харесвам. Мисля, че и той ме харесва и се опитвам да направя всичко, за да му помогна Левски да печели.

Следващият мач за Левски ще бъде тежък, но какво си говорите в събле­калнята - вечно дер­би ли ви предстои или просто мач с Литекс?
- (Смее се). Отлич­но разбирам за какво ми говориш, но да ти кажа честно в момен­та просто се радваме, че победихме Дунав. Сега е важно да почи­нем, да се подготвим и след две седмици като дойде мачът, ще се постараем да го спечелим.

Да де, но преди Вечното дерби беше мачът, за който го­вори цяла България. Така ли го усещате сега?
- Честно казано не мога да говоря толко­ва много, защото не съм се интересувал чак толкова какво става около съперника ни. Литекс или ЦСКА, кой както иска да го приема, важното е, че ще ги бием.

Лудогорец прите­жава много по-скъп отбор от Левски, иг­раят в Шампионска лига. Започвате ли обаче постепенно да вярвате, че можете да им вземете титла­та?
- Трябва да градим нещата стъпка по стъпка, постепенно. Ако гледаме толкова напред и мислим са­мо за титлата, ще се провалим. Трябва да действаме професио­нално, да работим мач за мач, да пече­лим и в края на сезона ако сме достатъчно достойни да триум­фираме с титлата. Имаме всички сили да се преборим с Лудо­горец.

За финал - появи­ха се интересни клипчета как праз­нувате със сръбска музика в автобуса. Свикваш ли вече с тези ритми?
- Ние сме едно цяло и когато бием, и кога­то губим. Просто то­гава се забавлявахме след успеха, без зна­чение каква е музика­та.

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки