Херо: Реалист съм, нямаме шансове в тези световни квалификации

Не съм съгласен с Лечков, че трябва да свикваме с това ниво, защото издълбахме дъното, казва треньорът на Иртиш

Херо: Реалист съм, нямаме шансове в тези световни квалификации

Треньорът на Иртиш Димитър Димитров-Херо не вярва, че България има шанс за класиране на Световното първенство в Русия през 2018 година. Отборът ни е в група с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург. В петък гостуваме на европейския вицешампион от това лято Франция в дебюта на новия селекционер Петър Хубчев, на когото Херо пожела успех.

„Смятам, че Хубчев ще извлече максимума от потенциала на играчите. Нещата не са цветущи, но смятам, че имам още резерви, които да доразвием. Аз съм убеден, че той има качества и възможности и неслучайно е поставен на този пост. Желая му успех.
Трябва да има колективна отбора игра и изчистване на отделните функции, да се знае какво прави всеки един играч. Смятам, че нямаме шанс в тази група в момента. Ще бъда много радостен, ако се излъжа и резултатите ме опровергаят, но мисля, че нямаме възможност да се класираме”, каза Хубчев в предаването „Домът  на футбола” на Диема спорт.

Той не приема становището на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, че трябва да се примиряваме с ниското ниво на националния ни отбор.

„Не съм съгласен, че трябва да свикваме с това ниво, защото е доста неприятно това ниво. Трябва да се опитваме да излезем от тази ситуация, защото не сме стигнали дъното, а дълбаем в него. Трябва хората във футбола да се хванем за ръце и да се работи с единомислие. Ще кажа само, че нещата трябва да тръгват отгоре, от върха. Смениха се много треньори, резултатите не са по-различни от предния треньор. Причината не е само в треньорите. В последните 25 години държавата обърна гръб на спорта и в частност на футбола”.

„Оставам без коментар за Ивайло Петев. Така е преценил, така е направил”, дипломатично каза Димитър Димитров за напусналия в посока Загреб Петев.

Бургазлията разкри, че Левски води предварителни преговори със Станимир Стоилов.

„Левски е на първо място, но като качество има какво още да се желае от отбора. Би трябвало човек да не си мълчи и да не се притеснява. Малко са хората в България, които казват какво мислят. На мен ми се нравят такива хора като Люпко Петрович, които казват какво мислят. Като качество Лудогорец превъзхожда значително потенциала на Левски. Левски трябва да надскочи себе си, за да опита да се пребори за титлата в този си състав и потенциал. Разминахме се наскоро с Левски, не искам да коментирам. Доколкото знам има разговори със Станимир Стоилов, с мен никой не е разговорял. Знам за първични разговори, но дали ще стане... Той има още една година договор с Астана.“

С Иртиш той се надява да се класира за Лига Европа.

„Имаме реални шансове да се класираме за Лига Европа. Това е желанието и мечтата а нашия отбор в момента. Имаме огромни шансове, и трето, и четвърто място дават право на участие в Лига Европа. Това ще бъде един огромен успех за нашия клуб на фона на финансовите проблеми, които имаме. Ние имахме запор за регистрация на нови футболисти. Останах с 12-13 човека, започнаха и наказания, контузи и в един момент използвах играчи от дублиращия отбор. Остават още три кръга и трябва да се борим до края”.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки