Берое с победа и загуба в турнира в подкрепа на Георги Богданов

Верея се наложи над градския си съперник, Ботев (Гълъбово) отстъпи с 0:3

Берое с победа и загуба в турнира в подкрепа на Георги Богданов

„Берое“ записа победа и загуба в благотворителния турнир в подкрепа на Георги Богданов, който е диагностициран с тежкото заболяване рак на костите. Регламентът предвиждаше отборите на „Берое“, „Верея“ и „Ботев“ (Гълъбово) да изиграят по едно полувреме всеки срещу всеки.

 

Първи на терена излязоха двата старозагорски двубоя. „Берое“ бе със състав: Михаил Михайлов, Веселин Пенев, Илия Миланов, Георги Динков, Педро Маркеш, Карлос Охене, Кохей Като, Радослав Кирилов, Борислав Цонев, Неманя Милисавлевич и Александър Колев. Двата тима изиграха равностойно полувреме, в което съзададоха по няколко опасни ситуации. Колев, Цонев и Кирилов бяха близо до попадение за своя тим, но ударите им не успяха да намерят мрежата на Колев. От другата страна Цветков и Йорданов също стреляха опасно, но Михайлов се намеси. Победата за „Верея“ дойде в 35-та минута, когато Светослав Диков стреля много точно от границата на наказателното поле и даде аванс за своя тим, който остана до края на полувремето – 0:1.

 

В следващия двубой срещу „Ботев“ (Гълъбово) на терена за „Берое“ бяха: Михаил Михайлов, Веселин Пенев (Емин Ахмед), Иво Иванов, Георги Динков, Христофор Хубчев, Карлос Охене (Васил Панайотов), Том, Борислав Цонев (Георги Божилов), Неманя Милисавлевич (Ерик Почански), Маркос Маркитос и Александър Колев. „Берое“ държеше инициативата през цялото време и съвсем заслужено достигна до 3 попадения в мрежата на Мирослав Радев. В 14-та минута Милисавлевич центрира остро в наказателното поле на съперника, където защитник на „Ботев“ си отбеляза автогол. В 35-та минута Божилов намери Колев в наказателното поле на съперника и нападателят копна топката над вратаря Радев и тя влезе в мрежата за 2:0. Две минути по-късно Почански проби по дясното крило и центрира по земя в пеналта на съперника, където Колев реализира втория си гол с удар от близка дистанция – 3:0.

 

„Берое“ призовава за подкрепа на Георги Богданов, който се нуждае от скъпо лечение в чужбина, което не е по силите на семейството му.

 

Всички ние се обединяваме и се изправяме пред болестта , която сполетя Георги. Той има нужда подкрепа. Знаем и вярваме , че заедно можем всичко. Както печелим битките заедно на терена – така ще спечелим и тази битка заедно в живота. Защото сме длъжни да го направим, защото само така ще станем по-добри хора и защото няма по-сладка победа, когато всички милеем за нея!

 

Първата инициатива създадена от неговите приятели е събиране на спортни артикули, които да бъдат продадени на благотворителен търг, за подпомагане на лечението му. Събирането на артикулите тече и в момента, а в най-скоро време ще бъде създаден официален търг в социалните мрежи. До момента има събрани изключително ценни артикули, които ще бъдат обявени през следващата седмица в специалната Фейсбук страница.

 

Първият артикул, дарен за благотворителния търг за Георги е оригинална фланелка на България с №8 на Христо Стоичков от 1995 година. Фланелката е разписана на гърба лично от Камата. Друг любопитен артикул е фланелка на „Реал“ (Мадрид), носена от Кристиано Роналдо, с автограф.

 

Може да помогнете на Георги и чрез специалната банкова сметка:

 

Георги Петров Богданов

 

IBAN : BG65STSA93000023838222

 

BIC code / STSABGSF

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

Ачиари: Изключително съм доволен! Чакаме още двама-трима нови

Треньорът на Берое бе щастлив от представянето на тима срещу Локо (Пловдив)

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

Берое разби Атлетик (Куклен) в контрола, вкара цели 6 гола на противника

Заралии постигнаха изразителен успех - 6:2

БЕЗ ИЗНЕНАДИ: Берое представи аржентинец

Саломони е играл само в родината си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки