Сензациите в пресата: Люпко наясно със състава за ЦСКА

И още: "Чиликов със скаутска мисия в Скандинавия", "Берое със сериозен спонсор от Нова година", "Лацио приготви 12 млн. евро за Кафу"

Сензациите в пресата: Люпко наясно със състава за ЦСКА

Сензациите в пресата от днес, понеделник, 10 октомври 2016 година:

 

"Тема спорт": Люпко наясно със състава за ЦСКА

 

Контролата срещу Галатасарай бе добра за Люпко Петрович - в отсъствието на доста от титулярите си той успя да даде шанс за изява на футболисти, които по-рядко попадат сред единайсеторката. При загубата с 0:2 от турския гранд сериозна заявка за място в състава срещу ЦСКА можеха да дадат неколцина футболисти - халфът Мехди Бурабия, крилата Хеан Деса и Галин Иванов, както и централният нападател Илиян Мицански. Никой от тях обаче не загатна, че може да накара Петрович да преосмисли избора си на титуляри за сблъсъка с армейците. 

 

Двубоят е в събота, 15 октомври, от 16:30 часа на националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. В последните кръгове от шампионата Петрович залага на почти една и съща единайсеторка - на върха на атаката е Бабатунде Аденижи, а по крилата Франсис Нар и Антонио Аниете. Така ще е и през уикенда. Дилемата пред сръбския специалист за останалите в тима ще е само една. Тя е свързана с Божидар Краев -младокът е тормозен от конПиргов, Александър Александров и Георги Костадинов се завърнат здрави след днешната световна квалификация с Швеция, то те ще излязат срещу армейците. Защитното каре ще бъде допълнено от Сашо Александров и Веселин Минев, а около Костадинов 6 полузащитата ще са Роман Прохазка и Джереми де Ноойер.

 

Хеан Деса, който е остър футболист, ще остане в ролята на жокер. Същото важи и за бившите национали Галин Иванов и Илиян Мицански.

 

Изводите от поражението от Галатасараи са красноречиви - двата тима са от различна класа, въпреки че част от най-добрите им единици липсваха заради световните квалификации. Двубоят наподобяваше на този между Левски и Дунав на "Георги Аспарухов" в Първа лига отпреди седмица. Тогава сините спечелиха с лекота със същия резултат, въпреки че вкараха "от нищото", а съперникът създаде по-чистите положения. Успехът бе отдаден на класата на столичани и неопитността на гостите. Положението бе сходно на спа-ринга между сините и Галатасараи.

 

"Тема спорт": Чиликов със скаутска мисия в Скандинавия

 

Новият главен скаут на Левски Георги Чиликов ще бъде натоварен с мисия в Скандинавия. Бившият централен нападател на сините, който в един момент от кариерата си игра и в ЦСКА, ще е основна движеща сила в селекцията на сините. Той е бил препоръчан за поста от Станимир Стоилов. Преди да приеме предложението, Чиликов водеше юношите на Левски до 17 години. Георги замени получилия предизвестие за освобождаване Андрей Желязков, който се водеше на длъжност генерален мениджър.

 

Интересното е, че една от причините Жужо да бъде принуден да си търси нова работа е взимането на играч от Скандинавския полуостров - шведа Симон Сандберг. Младежкият национал пристигна на "Герена" по негово настояване, а клубът плати малко над 200 хиляди евро, за да откупи правата му от Хекен. Симон обаче много трудно се адаптира към сините и към момента е изиграл само един мач в Първа лига като титуляр. Досега е участвал 8 4 срещи, една от които за Купата на България.

 

Причината Чиликов да се насочи към гледане на играчи в Швеция, Норвегия и Дания е, че местните клубове не дават големи заплати -тоест Левски ще може да извади добро предложение към харесан футболист, което да задоволи претенциите му.

 

През зимата сините със сигурност ще се подсилят с двама-трима футболисти. В момента от клуба се оглеждат за крайни защитници -такива са нужни както вдясно (често се налага Роман Прохазка да бъде преквалифициран), така и вляво (капитанът Веселин Минев става след дни на 36 години, а Мики Орачев така и не успява да покаже сериозен потенциал). Освен това сините ще трябва да набележат и централен нападател, който, ако не през зимата, да акостира на "Герена" следващото лято.

 

Георги Чиликов има поглед и върху португалския пазар -като футболист той игра в Насионал Мадейра.

 

"Тема спорт": Берое със сериозен спонсор от Нова година

 

Ръководството на Берое е в напреднали разговори с голяма компания, която да стане генерален спонсор на клуба, разбра "Тема Спорт". Става въпрос са солидна българска фирма. Ако всичко се осъществи по план, то тя ще поеме голяма част от издръжката на клуба. В момента старозагорският тим няма генерален спомоществувател, въпреки че в последните шест години спечели два пъти Купата на България и веднъж Суперкупата на страната. През сезон 2015/16 отборът финишира трети в първенството, а в предходната кампания стигна до сребърните медали.

 

Досега бюджетът на клуба се осигуряваше от ТЕЦ "Марица-изток 2" - държавната компания, която държи акциите на клуба. Очаква се обаче след Нова година да влязат още свежи средства в касата. Възможно е дори да се стигне и до прехвърляне на дялове и новият спонсор да се захване сериозно с делата на Берое.

 

От началото на сезона спортно-технически отборът не върви в желаната посока. В момента воденият от Александър Димитров тим не е в първата шестица - заема седмото място. Заралии имат мач по-малко - отложеното домакинство на Лудогорец от първия кръг. Най-големият проблем на Берое от началото на кампанията е вкарването на голове - те са само 5 в 8 двубоя. Треньорът Димитров, от когото феновете вече негодуват сериозно, се надява това да се промени още от следващия мач. В неделя, 16 октомври, Берое приема Ботев Пловдив. Двубоят е от 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2.

 

"Меридиан мач": Лацио приготви 12 млн. евро за Кафу

 

Римският гранд Лацио готви впечатляваща оферта за звездата на Лудогорец Джонатан Кафу. Според роден мениджър, който следи изкъсо трансферния пазар в Италия, в края на годината „орлите" ще предложат умопомрачителните за българските стандарти 12 000 000 евро за бразилеца. Това обаче ще стане, ако нападателят продължи да играе силно в Шампионската лига. Скаути на Лацио ще го следят изкъсо по време на всички срещи в груповата фаза на турнира, а офертата ще постъпи в офиса на Лудогорец, ако Ка-фу няма отстъпление.

 

Припомняме, че римските  „орли" вече няколко пъти пращат хора на мачовете на Лудогорец. Нападателят беше одобрен и италианците дори пратиха официална оферта за Кафу. Ръководството на родните „орли" обаче отхвърли предложените 7 000 000 евро за бразилеца. Сега в Разград се готвят за почти двойна оферта.

 

Не така добре стоят нещата около евентуален трансфер на Вандерсон в друг тим от Ботуша - Аталанта. Пратеници на този клуб гледаха сблъсъка между Лудогорец и ПСЖ на стадион „Васил Левски", в който Вандерсон действаше прекалено индивидуално и това не се е харесало на скаутите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки