Шведът от Левски: Ще дойде и моето време

Симон Сандберг се скъса да хвали конкурентите си за титулярно място Димитър Пиргов и Александър Александров

Шведът от Левски: Ще дойде и моето време

Шведският защитник на Левски Симон Сандберг заяви, че не се е отчаял от статута си на резерва на „Герена". Младежкият национал на Трите корони е уверен, че ще се утвърди в тима. 

 
"Наслаждавам се на престоя си в Левски. Бях посрещнат топло - както от хората в клуба, така и от феновете. За пример - като се разхождам в Гьотеборг - никой не ме познава. А тук запалянковците разпознават всеки футболист на улицата - всеки знае какъв си. В момента сме в серия от седем шампионатни победи. Аз играх много малко. Но ще дойде и моето време. Така чувствам нещата", заяви в интервю пред медиите в родината си Сандберг.
 
22-годишният футболист пристигна в Левски през лятото, като сините откупиха правата му за около 200 хиляди евро от гьотеборгския Хекен. Той може да действа като централен защитник и десен бек, но въпреки това не успява да пробие в титулярния състав. В Първа лига той има 3 срещи, в които е престоял на терена 76 минути (само в един започна от началото). Освен това има цял мач срещу втородивизионния Царско село за Купата на България. Вместо Сандберг треньорът на Левски Люпко Петрович предпочита за центъра на отбраната Александър Александров и Димитър Пиргов. Двамата са национали, както и халфът Георги Костадинов. Те бяха част от селекцията, която снощи игра срещу Швеция в световна квалификация. А Сандберг ги похвали. 
 
"Добри са с топката в крака u са много агресивни. Александров и Пиргов пък винаги си пазят гърба, добре се подсигуряват. Знаят къде да застанат, винаги са близо до топката и знаят как да действат на ръба на правилата - да отнемат топката, без да фаулират. Имат добър синхрон и действат като един. Георги Костадинов е силен халф. Много тича и се бори. Печели топки отзад и организира добре атаките", каза Симон, но и даде съвет на местните нападатели как да ги преодоляват.
 
Сандберг похвали и родната Първа професионална лига и я определи за по-добра от шведската. "В България наистина има много силни футболисти. Такива, които могат да ти създадат големи главоболия, ако трябва да се пазиш. Първенството е едно ниво над шведското. Но пък има голяма разлика между водещите отбори и тези от долната половина на таблицата", каза бранителят. 
 
"Избрах Левски, защото исках нещо ново. Това е крачка напред за мен. Знаех, че клубът се бори всяка година за титла и участие в евротурнирите и това ме накара да избера точно Левски. Клубът е дори по-голям, отколкото очаквах. Осигуриха ми всичко – имам апартамент в полите на Витоша, а в сряда при мен ще се нанесе и приятелката ми”, каза шведът. 
 
Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Левски с най-солена глоба след кръга

"Сините" броят 8000 лева на БФС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки