Левски организира детски турнир в чест на Димитър Списаревски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сектор А ще бъде отворен за желаещите, входът е безплатен

Левски организира детски турнир в чест на Димитър Списаревски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски и НКП на „сините” организират детски турнир, който ще се проведе в неделя, 16 октомври от 10:00 ч. на стадион „Георги Аспарухов”. Мачовете ще се проведат на основния терен, участниците – деца от училища от София и София-област, ще бъдат на възраст между 12 и 14 години.

 

„При една атака инициатива винаги може да се види някое дете и да се хареса”, обяви шефът на детско-юношеската школа на клуба Даниел Боримиров, предаде репортер на Novsport.com.

 

„Турнирът е продължение на инициатива, която организираните привържениците започнаха около честванията за 100-годишнинитата. Ще се проведе в неделя, 16-и, ден след мача с Ловеч. За всички желаещи да присъстват, ще бъде отворен сектор А безплатно. Турнирът сме го назовали в чест на капитан Димитър Списаревски затова се казва Детски турнир за купата на Списаревски”, обяви председателят на НКП Степан Хиндлиян.

 

„Много хора участват в организацията. Много интересна програма. Много изпълнители, доста известни от тях. 16 отбора ще участват. Всички са поканени да присъстват на този празник. Със съдействието на ПФК Левски. От школата ще наблюдават децата, ако някои се изяви, може да бъде привлечен в нашите редици. Положителна и надявам се успешна инициатива”, добави той.

 

„Едно от училищата е от Босилеград. За нас това е важно, защото там има сериозна левскарска общност. Мога да кажа с горчивина, че държавата ни не се грижи за тези хора. Само Левски се грижи за тях”, каза още Хиндлиян.

 

По време на турнира ще бъде излъчен филм за Димитър Списаревски. Организаторите добави още, че събитието може да се приеме като един своеобразен ден на отворените врати на стадион „Георги Аспарухов”.

 

Регламентът е следният: 4 фази, в първата фаза ще се играят едновременно четири мача. Във всяка една от фазите жребият ще бъде пълен и ще се играе на директни елиминации. При равенство в редовното време ще се изпълняват дузпи. Мачовете ще са по две полувреме по 15 минути, а формациите ще бъдат 5+1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки