Сензациите в пресата: Въпреки факлата срещу боса на „сините" и канонадата от бутилки - БФС ще пожали ЦСКА-София?

И още: "Левски взима двама в атака през зимата"

Сензациите в пресата: Въпреки факлата срещу боса на „сините" и канонадата от бутилки - БФС ще пожали ЦСКА-София?

Сензациите в пресата от днес, понеделник, 17 октомври 2016 година:

 

"Меридиан мач": Въпреки факлата срещу боса на „сините" и канонадата от бутилки - БФС ще пожали ЦСКА-София?

 

БФС най-вероятно ще пожали ЦСКА-София въпреки ексцесиите по трибуните и терена в домакинския им мач срещу Левски. Припомняме, че фен на „червените" замери с горяща факла собственика на „сините" Спас Русев. Инцидентът се разигра през второто полувреме на срещата, а заради него бизнесменът беше изведен от ложата на стадиона. Това не беше единственият инцидент по време на мача. Преди това фенове на ЦСКА целиха с бутилки капитана на „сините" Веселин Минев, а същата участ имаше и Франсис Нар. Ганаецът беше обсипан с всякакви предмети, след като вкара във вратата на „червените" през първата част.

 

Според сигурни източници на „Меридиан Мач" Дисциплинарната комисия към БФС ще разгледа инцидентите като рутинното провинение „хвърлен предмет". Подобно провинение обикновено се разминава без последствие, ако няма пострадали, както е в настоящия случай.

 

ДК няма въобще да разгледа нахлуването на част от агитката на ЦСКА-София на пистата, защото това се е случило след края на срещата.

 

В тази връзка „червените" ще се разминат със сериозно наказание, въпреки че на стадиона имаше доста инциденти.

 

БФС ще глоби „червените" и най-много да затвори част от някой сектор на стадиона им за следващия домакински мач.

 

"Тема спорт": Левски взима двама в атака през зимата

 

Зимната селекция на Левски ще включва привличането на двама атакуващи футболисти. За такъв настоява треньорът на "сините" Люпко Петрович. През септември на "Герена" се подсилиха с Илиян Мицански, но до момента той не оправдава очакванията. Причината е, че последният му официален двубой, преди да пристигне в тима, бе през октомври 2015 година за корейския Сувон. Така за върха на атаката "сините" често са само с Бабатунде Адениджи. Другата опция пред треньора е 17-годишният Станислав Иванов. Той обаче напоследък не попада в групата за официалните двубои.

 

Левски със сигурност ще се опита да вземе плеймейкър. В момента в състава липсва типична десетка. На този пост може да играе Антонио Аниете, но според Петрович той е по-полезен на фланга или на върха на атаката. Божидар Краев пък от доста време е изтеглен по-назад.

 

Новият главен скаут на клуба Георги Чиликов вече обяви, че Левски следи играчи от първенства, които приключват до Нова година - на това описание отговарят бразилското, както и тези в Скандинавия. Той посочи, че е много малко вероятно клубът да се подсили с български футболист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки