Сензациите в пресата: Липенски ще води Берое на "Герена"

Хубчев вика Манолев, Резервата Сандберг излиза 1 млн. лева на Левски, по 1 200 лева премии в Ботев

Сензациите в пресата: Липенски ще води Берое на "Герена"

Сензациите в родната спортна преса на 18 октомври, вторник, 2016 година:

Меридиан мач: Липенски ще води Берое на „Герена”

Ръководст­вото на Берое прие къс­но снощи остав­ката на треньо­ра Александър Димитров. Мла­дият   специалист удържа на думата си, че ще се оттегли сам след шеста­та загуба на „зелените" за сезона. Той бе атакуван от фе-новете след по­ражението от Ботев, като те го чакаха повече от час и полови­на пред стадио­на, за да го при­зоват да си тръгне.

Заедно с бив­шия селекцио­нер на юношес­кия национален отбор си тръгва и целият му щаб. Очаква се, че в Берое да не прибързват с решението за назначение на нов треньор, а да го обмислят внимателно.

От клуба изтече информация, че отборът ще бъ­де воден в следващия мач от кондиционния треньор Пламен Липенски, който остана единствен от екипа на Петър Хубчев.Той не само познава много добре от­бора, но и е свикнал да но­си отговорност, защото води „зелените" в последните 8 мача миналия сезон след на­пускането на Хубчев. В тях той постигна 5 победи, 2 ра­венства и една единствена за­губа. Все пак Липенски ще бъде само вре­менен вариант, който ще осигу­ри прехода към новия треньор.

Тема спорт: Резервата Сандберг излиза 1 млн. лева на Левски

Шведският защитник на Левски Симон Сандберг ше из­лезе на клуба около 1 милион лева за една година. Сумата включва трансферната сума по привличането му, мениджърските комисиони и заплата­та на бранителя на сините за една година. Цената определе­но излиза солена, като се има предвид, че младежкият наци­онал на тре кронур до момен­та е изиграл едва 3 шампионатни двубоя за сините, в кои­то е престоял на терена едва 76 минути. Само в един от тях той бе титуляр - равенството 2:2 срешу Локомотив Пловдив на "Лаута". Тогава след негова интервенция бе отсъдена дузпа за домакини­те. 22-годишният швед бе на терена и в двубоя за Купата на България срещу втородивизионния Царско село (2:0).


Симон Сандберг бе взет от шведския Хекен, а за него сини­те броиха малко над 200 хиляди евро. Заплатата му е една от най-високите на „Герена". Защитникът бе привлечен при сините през лятото по настояване на тогавашния ге­нерален мениджър Андрей Же­лязков. Новият собственик на клуба Спас Русев предпочете да освободи Жужо от поста и да назначи Георги Чиликов за главен селекционер.

Сините отчитат като трансферна грешка и взимане­то на Хеан Деса. Перуанецьт пристигна в Левски още преди края на миналия сезон. Той оба­че закъсня за лятната подго­товка, а след това постоянно е преследван от контузии. Ос­вен това 23-годишният фут­болист има проблеми с дис­циплината, влезе в конфликт и с Люпко Петрович. Най-скъ-поплатеният играч на тима от „Герена" има едва 24 мину­ти в два мача в Първа лига, влезе в добавеното време сре­щу Царско село за купата, игра и 4 минути в реванша срещу Марибор за Лига Европа.

Тема спорт: Хубчев вика Манолев

Националният селекционер Петър Хубчев планира да изпрати повиквателна на десния бек на ЦСКА Станислав МанолеВ за следваща­та световна квалификация срещу Беларус в София на 13 ноември (неделя). 30-годишният Манолев е един от футболистите, които Хубчев следи в българското първенство. Бра­нителят постепенно подобрява физическото си състояние, но все още допуска доста греш­ки в дефанзивен план. Именно негова такава допринесе за гола на Левски в дербито. Хубчев има афинитет към по-опитните и доказани футболисти, а Манолев е именно такъв. За­това и ако е здрав, той ще бъде сред избран-ниците му още за следващия мач.

Освен Манолев се очаква още един футбо­лист на ЦСКА да бъде повикан - левият бек Ан­тон Недялков. Той бе част от селекцията и за мачовете с франция и Швеция, като записа 90 минути в скандинавската страна. Браните­лят е най-постоянният играч на армейците от началото на сезона.

Божидар Чорбаджийски обаче може и да за­губи статута си на национал. Хубчев не се сла­ви като треньор, който залага на млади и не­утвърдени имена. Чорбаджийски не получи минути в срещите с Франция и Швеция, за ко­ито бе повикан от предишния селекционер Ивайло Петев.

Тема спорт: По 1200 лева премия за Ботев

Футболистите на Ботев (Пд) ще получат преди днешната си тренировка, първа за тази сед­мица, премиите си за победата с 4:3 над Берое в Стара Загора. За това информираха от плов­дивския клуб. Шефовете са ос­танали много доволни от играчите и веднага след двубоя са ги уверили, че ще бъдат наградени както подобава. Очаква се фут­болистите да приберат по 1200 лева.

Голяма част от бонусите са осигурени от пловдивски биз­несмени. Те помагат и с издръжката на клуба, но засега предпо­читали да останат в сянка.

След като феновете изгониха новия стар­ши треньор Николай Митов, собствениците Чандьров и Самуилов обявиха, че се оттег­лят.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки