Лудогорец излиза да впечатли Европа срещу Арсенал

"Артилеристите" на Венгер са големият фаворит, Дерменджиев обеща атакуваща игра

Лудогорец излиза да впечатли Европа срещу Арсенал

Тази вечер Лудогорец излиза на една от най-големите сцени в Европа - гостува на Арсенал на "Емирейтс". Място, на кое­то може да покаже, че напълно заслужава да попадне под свет­лините на прожекторите. Лондон вече наистина е друга бира. Там и въздухьт мирише на футбол. Лудогорец за първи път ще се докосне до столица­та, която има най-много про­фесионални клубове в света. И изобщо българският шампион днес ще играе в мач, който ос­вен белега на Шампионска лига има и харизмата на добрия стар и традиционно футболен Лондон.

Разградчани за втори път са в елита на Европа, но сега е моментът да докажат, че мяс­тото им е точно там - до наконтените и излъскани фут­болни клубове. Двубоят за до­макините може да минава в графата "пореден", но за разг­радчани не е така. Той е голя­ма възможност за всеки. Като се започне от треньора Георги Дерменджиев, който освен да стисне ръката на Венгер може да има шанс и да размени ня­колко думи с французина на по чаша вино, и се свърши до все­ки от играчите. Доста от футболистите на Лудогорец са обект на интерес от чужде­странни клубове. И с добро представяне срещу съперник от ранга на Арсенал, при това в дома му, после може да отво­ри много врати и да попълни банкови сметки.

В първата си визита в Анг­лия Лудогорец загуби с 1:2 от Ливърпул на Анфилд. Тогава точката се изплъзна в заключи­телните секунди на двубоя. Се­га разградчани ще я преслед­ват с всички сили. Защото накрая тя може да се окаже разликата в спора за третото място с Базел и продължаване­то напролет в Лига Европа.

Георги Дерменджиев не смя­та да прави никакви промени по състава и да пусне тази формация, която използва в последния кръг на Първа лига срещу Пирин (3:1). Тази единайсеторка се появи на терена и в двата предишни двубоя от група А на Шампионската лига с ПСЖ (1:3) и Базел (1:1). На вра­тата ще е Стоянов, а пред не­го Минев, Моци, Паломино и Натанаел. Пред тях ще са ка­питанът Дяков и Анисе, а игра­та ще връзва Марселиньо. По крилата ще нападат Мисиджан и Вандерсон, а на върха на атаката ще е Кафу.

Разградчани не спират да повтарят, че няма да изневе­рят на стила си и ще нападат. Но целта на тима, особено в началото, ще е да вкара дву­боя в спокойно темпо. Лудого­рец ще пробва да не оставя празни пространства в половината си, за да не може Арсе­нал да организира бързи атаки. Орлите ще прибягват и до фаулове, за да накъсват играта. А в предни позиции, ще разчи­тат на контри - показали са, че бързо могат да развиват нападенията си. Освен това Лудогорец ще разчита много и на статичните положения, с които да пробва да изненада артилеристите.

Целта на лондончани е да продължат добрата си серия и с успех да вървят към спечелва­не на групата. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се очаква да започне на вратата отново с колумбиеца Давид Оспина, който е втори негов избор за този пост. В предишните две срещи от групата бившият страж на Ница се представи отлично и френският специа­лист за пореден път показва, че има доверие в него. 66-годишният специалист също та­ка реши да ротира и крайните си защитници и по всичко личи, че Киърън Гибс ще получи шанс за изява вместо Начо Монреал. Алекс Окслейд-Чембърлейн напира за титулярно място, след като дори публично заяви, че иска игрово време. Най-вероят­но ще получи такова, като ще заеме мястото на един измеж­ду Айоби, Санчес или Уолкът. Двубоят идва прекалено рано за Рамзи и Жиру, които пропус­кат срещата. Със сигурност в сблъсъка няма да участват Чуба Акпом, Пер Мертезакер, Дани Уелбек и вече споменатият уелски национал Аарън Рамзи.

Изпитанието за Лудогорец е голямо. А двубоят е такъв, от който шампионите на Бъл­гария могат да извлекат много позитиви.

Арсенал – Лудогорец
21:45, „Емирейтс”

Вероятни състави:

Арсенал: Оспина – Бейерин, Мустафи, Косчелни, Гибс, Касорла, Джака, Санчес, Йозил, Окслейд-Чембърлейн, Уолкът
Треньор: Арсен Венгер

Лудогорец: Стоянов – Й. Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков, Анисе, Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Кафу
Треньор: Георги Дерменджиев

Съдия: Артур Диаш (Португалия)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки