Сензациите в пресата: Левски преговаря с френски нападател, Баждеков остава

Чистката в Нафтата продължава, Ботев Пловдив продава Жоао Паоло през зимата, Любо Пенев и Стойчо Стоев отрязаха Берое, Кафу също търси играчи за Левски и още…

Сензациите в пресата: Левски преговаря с френски нападател, Баждеков остава

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 20 октомври 2016 година:

„Тема спорт”: Сините си харесаха французин от Динамо Б 

Левски ще започне преговори за привличането на френския централен нападател Харлем-Еди Ноере, разбра „Тема спорт”. 28-годишният таран е собственост на румънския Динамо. Договорът му с клуба от Букурещ изтича през лятото на 2017 година и сините ще се опитат да го вземат на приемлива цена в дните около Нова година. Футболистът е бил част от селекционните планове на сините още това лято. Тогава обаче до по-сериозни преговори и сделка не се е стигнало. А в крайна сметка Левски си осигури играч в нападение - взе бившия национал Илиян Мицански. До момента обаче той не оправдава надеждите и сините се оглеждат за нов играч, който да е конкуренция на Бабатунде Аденижи. Харлем-Еди Ноере е роден на 21 февруари 1988 година в Париж, висок е 185 сантиметра. В началото на кариерата си играе за нискоразредни тимове, а през 2011-а преминава в Шарльороа, където остава до 2014 година.

На два пъти е преотстъпван в Белгия - първо носи екипа на Вестерло, а след това и на Мускрон. През сезон 2014/15 е част от Монс - вкарва 11 гола 8 25 мача. Този клуб обаче фалира и Ноере се мести в Динамо Букурещ. През миналата кампания нападателят играе в 31 шампионатни двубоя в елит, в които реализира 12 попадения. През това лято той влиза в. конфликт с ръководството и иска да напусне. Дори е пратен в дублиращия тим, но след няколко слаби мача на А отбора треньорът Йоан Андоне го връща. Все пак Ноере склонява да остане в тима на бившия наставник на ЦСКА. През настоящия сезон е бил на терена в 9 двубоя за първенство, в които е бил точен 4 пъти. Интересното е, че Харлем-Един има по-голям брат Артур, който също е футболист, но действа като защитник и е на преклонна футболна възраст. Според румънските медии Ноере е в полезрението и на Стяуа. Този клуб се интересува от него, Клаудиу Кешерю от Лудогорец и Денис Алибек от Астра. Затова на Левски ще му се наложи да извади по-добра оферта от тази на Стяуа. Плюс за сините обаче е, че Динамо едва ли ще иска да продаде водещия си нападател в градския съперник

„Меридиан мач”: И Кафу ще търси играчи за Левски

След като легендарният ляв бек на Бразилия от световното първенство в Щатите Алдаир дойде в България и предложи услугите си като мениджър Левски, от „Герена" признаха, че са в контакт и с неговия бивш съотборник Кафу. Двукратният световен шампион със „селесао" в момента също се занимава с откриването и управлението на кариерите на талантливи южноамериканци и чрез свои посредници вече е влязъл във връзка с главния селекционер Георги Чиликов и спортния директор Станислав Ангелов. Чиликов вече организира първото си пътуване в чужбина, в което ще има за цел да гледа набелязани конкретни футболисти, както и да търси други потенциални попълнения за поне 5-6 позиции. Вероятно ще се наблюдават играчи от Франция, Холандия и Португалия. Идеята е през зимата да се намерят футболисти, които реално да вдигнат класата на отбора, за да може той е да още по-конкурентен на Лудогорец в битката за титлата през пролетта. За момента се проучват състезатели, които имат договори с клубове, въпреки че все още не е обявено колко пари ще може да похарчат „сините" за селекция

„Тема спорт”: Баждеков остава на работа в Левски

Константин Баждеков ще остане на работа в Левски, разбра "Тема Спорт". Той се раздели с постовете си на изпълнителен и финансов директор при новия собственик Спас Русев, не попадна и в избрания нов Управителен съвет. Босът от Лондон реши да се довери на нови хора -никой от старите началници не попадна в ръководния орган. В него влязоха Диана Иванова - изпълнителен директор, Красимир Иванов - финансов директор, Стоян Кръстев - адвокат, Станислав Ангелов - спортен директор, и Даниел Боримиров -директор на ДЮШ. Въпреки това Баждеков ще продължи да работи в клуба, като ще помага на Диана Иванова. Той ще е полезен на новата управа с опита си, защото дълги години движеше делата на сините. Константин Баждеков заема длъжност в Левски още от миналия век - започна на „Герена" през 1999 година, когато отборът премина от ръцете на Томас Лафчис в тези на Владимир Грашнов. След това финансистът се изкачи до поста на изпълнителен директор - такъв бе при следващите собственици Майкъл Чорни, Тодор Батков и триото Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Единствен от ръководните фактори, който си тръгна от „Герена" след смяната на собствеността на Левски, бе генералният мениджър Андрей Желязков. На негово място бе сложен Георги Чи-ликов, чиято длъжност е главен скаут. Бившият централен нападател на сините ще има сериозна дума по селекцията. Той ще наблюдава на живо всички набелязани за привличане от Левски футболисти. В момента сините са насочили погледа си единствено към чуждестранния пазар - гледат се играчи в Португалия и скандинавските страни, както и в необятната Бразилия.

„Тема спорт”: Любо Пенев и Стойчо Стоев отрязаха Берое

Любослав Пенев няма да води Берое. Специалистът е отпаднал като вариант заради разминавания при преговорите. Любо бе в Стара Загора във вторник на среща с ръководството на заралии. За последно Пенев води Литекс в Б група през миналия сезон. Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев също е отпаднал като опция. Той имал предложение от чужбина. В предстоящото гостуване на „Герена" зелено-белите ще бъдат водени от кондиционния спец Пламен Липенски. Както е известно, той бе временен вариант и през пролетта след раздялата с Хубчев. Варианти са Илиан Илиев, който според запознати е най-сериозната опция, и Красимир Балъков.

„Тема спорт”: Ботев Пловдив продава Жоао Паоло през зимата

Ботев Пловдив почти сигурно ще се раздели през зимата с едно от откритията си дотук през сезона - атакуващия халф Жоао Паоло, разбра "Тема Спорт". Очаква се бразилецът, който дойде при канарчетата през лятото, да бъде продаден за сериозна сума. Клубът разчита много на бъдеща сделка, за да закърпи бюджета. Както е известно, собствениците Румен Чандъров и Георги Самуилов си тръгнаха от клуба, а президентът Ангел Палийски обяви, че пари има до Нова година. Така продажбата на играчи се очертава като добра възможност за набирането на средства. Към Жоао Паоло, който е голмайстор на Първа лига със 7 попадения вече има завишен интерес от чужбина. Най-сериозен е той от страна на елитни турски, руски и украински клубове. С оглед влизането на свежи средства в клубната каса освен него може да бъде продаден и някой друг. Очаква се в близките дни на Жоао Паоло да бъде предложен нов договор. Настоящият му контракт е до края на сезона и от Ботев имат известни опасения, че може да го изпуснат без пари, тъй като от 1 януари той ще е свободен да преговаря и подписва предварителен договор с който пожелае. В същото време стана ясно, че спортно-техническият щаб иска да привлече ляв бек. Очаква се по време на паузата в шампионата в средата на ноември заради световните квалификации  жълто-черните да пробват чужденец за поста.

„Тема спорт”: Чистката в Нафтата продължава

Чистката в Нефтохимик продължава. Вчера старши треньорът на шейховете Христо Янев освободи крилото Георги Чакъров. От началото на сезона юношата на Левски записа само 4 мача (151 минути). Той дойде на "Лазур" през лятото от друг новак в Първа лига Дунав Русе. "В Бургас получих перфектни условия за работа, като благодаря на ръководството на Нефтохимик за коректността. Разделяме се напълно приятелски и пожелавам на колегите си успех до края на първенството", заяви Чакъров. Преди него Янев разкара полузащитника Александър Александров. 23-годишният футболист пристигна при шейховете малко след старта на сезона. Преди това той беше част от състава на ЦСКА, който спечели Купата на България за сезон 2015/2016 именно под ръководството на Христо Янев. Специалистът се освободи в началото на месеца и от хърватина Марио Рашич, който също бе взет през лятото. И той обаче не оправда очакванията. Чистката на Янев започна с халфа Даниел Гаджев. Почти сигурно старши треньорът на бургазлии ще махне още двама играчи в най-близко бъдеще. Той обяви наскоро, че групата, с която в момента работи, е прекалено голяма. В неделя Нефтохимик гостува на Верея с надеждата да запише втора поредна победа след успеха над Славия.
Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки