Рома и Аустрия (Виена) завъртяха зрелищно равенство (ВИДЕО)

Франческо Тоти изигра мач №100 за „римските вълци” в Европа

Рома и Аустрия (Виена) завъртяха зрелищно равенство (ВИДЕО)

Рома и Аустрия (Виена) направиха голов спектакъл в двубоя от група Е в турнира Лига Европа. Срещата на стадион „Олимпико” завърши при резултат 3:3.

 

Легендата Франческо Тоти изигра своя мач номер 100 на европейската сцена за „римските вълци”. Освен това той асистира за две от попаденията.

 

Така Тоти влезе в престижния клуб „100”. Най-много мачове в Европа има Паоло Малдини с екипа на Милан – 174. След него е бившият футболист на Барселона Шави със 173.

 

Рома води с 3:1 до 82-ата минута, но само за две минути австрийците вкараха два гола и помрачиха настроението на публиката на "Олимпико". 

 

Гостите откриха резултата в 16-ата минута с красив удар от въздуха на Рафаел Холцхаузер, но много скоро Стефан Ел Шаарауи беше изведен зад защитата и прехвърли вратаря Алмер, който по-късно се контузи и бе сменен. 

 

В 34-ата минута Тоти пусна прецизен пас към Ел Шаарауи и нападателят реализира втория си гол в мача.

 

Флоренци вкара третия гол за домакините. Тоти го намери с майсторски пас на далечната греда и той с удар от въздуха от 2-3 метра замалко не скъса мрежата. 

 

В другия мач от групата, съперникът на Лудогорец за влизане в групите на Шампионската лига - Виктория Пилзен - загуби от Астра с 1:2. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки