Сензациите в пресата: Спас Русев говорил два пъти с Мъри

И още: "Йорданеску ще помирява отбора", "Червените" атакуват Колумбия и Румъния", "Петрович искал премии за хикс с ЦСКА-София"

Сензациите в пресата: Спас Русев говорил два пъти с Мъри

Сензациите в пресата от днес, вторник, 25 октомври 2016 година:

 

"24 часа": Спас Русев говорил два пъти с Мъри

 

След като стана собственик на „Левски" в края на август, бизнесменът Спас Русев е имал два разговора със Станимир Стоилов в София, научи „24 часа".

 

Новият „син" бос бе посъветван от приятеля си и бивш шеф на „Герена" Георги Марков да върне на треньорския пост Мъри още преди встъпването си във владение.

 

При първата среща се отворила съвсем реална възможност Стоилов да поеме отново любимия си „Левски", и то още през есента. Причината била значително забавяне на плащания към специалиста от работодателя му „Астана".

 

След това обаче ситуацията във вървящия към трета титла на Казахстан поред под ръководството на българина клуб се нормализирала и той получил всичко дължимо.

 

Затова при втората си среща със Спас Русев Стоилов обявил, че има действащ договор с „Астана" до края на годината и ще го изпълни. 

 

"Меридиан мач": Петрович искал премии за хикс с ЦСКА-София

 

Бившият вече треньор на Левски Люпко Петрович е поискал премия за равенството 1:1 с ЦСКА-София, разбра „Меридиан Мач". Именно това е една от причините за конфликта му с шефовете.

 

По наша информация на отбора действително е било съобщено, че се спират премиите. Това обаче е било недоразумение, което бързо е оправено и всички суми са били дадени. Освен това си има вътрешен правилник, по който ще се плаща.

 

Самият Петрович обаче е настоял, че отборът се е представил на много високо ниво до момента и заслужава допълнителни бонуси. Той е бил категоричен, че за мъжката игра в мача с ЦСКА-София тимът заслужава да вземе премия, макар че не спечели двубоя. Това никак не се е харесало на шефовете, които считат, че подходът му е бил твърде страхлив за тази среща. Всички на „Герена" се надяваха на успех, който да бетонира Левски на първото място, но това така и не се случи.

 

Недоумение в Левски поражда и фактът, че Петрович е взел решението си още ден преди мача с Берое, но някак странно го обявил на отбора едва на разбора. Дали сърбинът не е направил това под давлението на външни фактори и с цел да затрудни максимално тима за мача с Берое не се знае, но фактите сочат тъкмо в тази посока.

 

"Тема спорт": Йорданеску ще помирява отбора

 

Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску ще проведе ня колко сериозни разговора с играчи на отбора, тъй като в последните седмици има известно напрежение между част от футболистите. То е породено от португалските състезатели, които са смятани от някои от колегите си за твърде егоистични. Недоволните са на мнение, че иберийците комбинират почти изцяло помежду си и пренебрегват своите съотборници. Първи глас нададе камерунецът Петрус Бумал. Както "Тема Спорт" писа, след Вечното дерби той е бил бесен на португалците, които не са му подавали. Бумал е поискал от Йорданеску да вземе мерки срещу това и се очаква румънецът да се заеме с помиряването на дрязгите.

 

Липсата на добра химия в съблекалнята е налице още от началото на сезона. Тогава имаше вътрешно разделение между играчите, останали от миналия сезон, и многото попълнения от Литекс. Това беше изгладено, но сега се очертават нови проблеми с част от чужденците. Някои от ръководните фактори в клуба също ще водят разговори, за да се отстранят различията.

 

"Тема спорт": Червените атакуват Колумбия и Румъния

 

ЦСКА ще атакува колумбийския и румънския пазар през зимата. Почти всички набелязани футболисти са от тези две страни. Южноамериканците са били наблюдавани от главния мениджър Стойчо Стоилов, който в следващите седмици отново ще пътува до Колумбия, за да допълни впечатленията си. Треньорът Едуард Йорданеску пък е предложил няколко футболисти от Румъния. Стоилов се е запознал с техните качества, а най-вероятно главният скаут Велизар Димитров ще ги наблюдава от трибуните в местното първенство.

 

ЦСКА търси задължително централен защитник и централен нападател, а също и крило, което е с малко по-нисък приоритет от другите два поста. Клубното ръководство има готовност да инвестира средства във футболисти, за да си набави нужната класа и да повиши конкуренцията в състава. ЦСКА обяви за цел първото място, но с оглед слабия старт титлата не е ултимативна, а пожелателна цел. От следващия сезон обаче армейците ще хвърлят максимум усилия в търсене на първи шампионски трофей от 2008 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки