Коце Ангелов: Във Витоша водещата роля е на играчите, а не на треньора

"Когато съм имал големи очаквания, в повечето случаи съм бил разочарован"

Коце Ангелов: Във Витоша водещата роля е на играчите, а не на треньора

През миналия сезон Витоша Бистрица остана на второ място в Югозападната В група, на цели 20 точки зад ЦСКА. След направената реформа в родния футбол Витоша получи покана за участие във Втора лига, която прие. Воденият от Костадин Ангелов тим се представя на ниво и след 10 изиграни кръга е на шесто място, на три точки от лидера Етър. Ето какво сподели наставникът на бистришките тигри в кратко интервю за вестник "Тема Спорт".

 

Г-н Ангелов, доволен ли сте от представянето на Витоша Бистрица дотук във Втора лига и припокрива ли се то с първоначалните ви амбиции и очаквания?

 

- Не съм имал никакви очаквания, първо това да кажа. Като цяло съм доволен, мисля че се представяме на ниво. Дори в мачовете, които загубихме, показахме това, което искам да виждам, като начин на игра и изразходване на енергия на играчите.

 

 

В последния кръг тимът показа и характер, обърна Поморие...

 

- Това е нещото, което ме прави най-щастлив, защото това означава, че играчите са усетили силата в себе си. А когато ментално футболистите са на високо ниво, както се случи в последния мач, вече нещата са по друг начин като израстване.

 

Казвате, че в началото не сте имали никакви очаквания, но след 10 изиграни кръга Витоша е само на 3 точки от първия Етър. Имате ли за цел влизане в елита?

 

- Абсолютно никакви очаквания и амбиции нямам. Моите амбиции са днес да си свърша работата - да проведем нужната тренировка, с нужния интензитет и играчите да са концентрирани, и това е всеки ден. Амбициите ми са да се реализират с  труд в момента, а не в бъдеще. Опитът ми ме е научил да не си правя някакви големи очаквания. Защото когато съм имал такива, 8 повечето случаи съм бил разочарован.

 

Бихте ли разказали нещо повече за изпълнителите във Витоша? Разполагате с Четин Садула, Николай Христозов, които имат опит и в елита...

 

- Няма как да отличавам някои от футболистите, защото нашата сила е в колектива. Ние нямаме някакви ярко изразени играчи. Обикновено се случва така, че всеки може да замени всеки. Поне на този етап силата е 8 техния дух. Има отбори, в които треньорът играе водеща роля, но при нас водещата роля я играят играчите.

 

Каква е вашата оценка за новия формат и преструктурирането на Втора лига?

 

- Мисля, че е направено добре. Отборите играят достатъчно мачове. Конкуренцията се увеличи. Да ви кажа честно, мислех си, че разликата между водещите отбори във В група и тези във Втора лига е малка. Оказа се обаче, че не е така. Разликата наистина е голяма. Ако някой смята, че с отбор от Трета лига може да играе във Втора, жестоко се лъже.

 

Кои се очаква да са основните претенденти за елита?

 

- Ние още не сме играли с доста отбори. Тепърва ни предстои да срещнем Локомотив София, Ботев Враца, Етър. Това, което класирането показва, е най-реално за момента. Силно впечатление ми правят Септември София, ЦСКА II, но те нямат право да влизат. Ботев Враца и Етър също са много добри отбори. Царско село също. Всеки може да бие всеки. Това говори, че първенството е интересно.

 

В неделя гостувате на Локомотив София. Какво очаквате от сблъсъка?

 

- Локомотив София няма нищо общо с отбора им, който беше в четвърта дивизия. Сега имат много повече и по-класни играчи. Взели са мерки. Но защо са в това място на класирането, не е моя работа. Те са отбор със стройна организация и фен-ска маса. Ние още сме далеч от това, което е Локомотив като име, така че реално фаворитът не сме ние.

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки