Сензациите в пресата: Готвят чистка на "Овча купел"

И още: "Сините пак търсят Ясен Петров", "Нов правилник за премиите в Левски", "ЦСКА-София ще търси и нов вратар", "Берое няма да назначава спортен директор"

Сензациите в пресата: Готвят чистка на "Овча купел"

Сензациите в пресата днес, петък, 28 октомври 2016 година:

 

"Меридиан мач":  Готвят чистка на "Овча купел"

 

Малко след гостуването на Локо (ГО) в Пловдив, в Славия ще се съберат, за да да обсъдят зимната селекция. На сбирката освен президента Венци Стефанов и треньора Александър Тарханов, ще присъстват и други хора с власт в клуба.

 

Освен евентуалните нови попълнения, ще се решава и кой от настоящия тим да бъде освободен. След като националт Ради Василеву  лекувал травма почти 2 години, бе изритан, още няколко футболисти навярно ще имат неговата съдба. Споменават се имената на румънския защитник Александру Джур-джу, както и руския офанзивен халф Александър Тюкалов. Двамата бяха привлечени с повече надежди, но поне към момента изобщо не ги оправдават. Джурджу записа едва 3 мача, докато Тюкалов е също с толкова, но с по-малко минути - само 113.

 

На дълго и широко ще бъде обсъдено и бъдещето на халфа Борислав Балджийски. По принцип той е сред фаворитите на наставника АлександърТарханов, но проблемите със закона логично се отразяват на формата му.  Балджийски дори не бе в групата на Славия за последния двубой - успеха с 3:1 над Пирин (Бл) на Васил Левски".

 

"Меридиан мач": ЦСКА-София ще търси и нов вратар

 

Скаутите на ЦСКА-София Велизар Димитров и Стойчо Стоилов ще търсят и нов вратар за пролетния полусезон. Те са имали разговор с треньора Едуард Иорданеску, който им е казал в прав текст, че Георги Китанов се нуждае от силна конкуренция, за да може да израства. 

 

По принцип синът на Ангел Иорданеску харесва качествата на Китанов, но според него му трябва още време, за да стане завършен страж, а и конкуренцията ще го държи постоянно във форма. В момента резерви на бившия вратар на Черно море са Александър Конов и Анатоли Господинов. Те обаче пазят за дублиращия тим, който играе във Втора лига и като цяло нямат класа да бъдат номер 1 в състав, който има амбиции да стане шампион.

 

"Тема спорт": Сините пак търсят Ясен Петров

 

Левски отново опипва почвата около Ясен Петров. След като Люпко Петрович подаде оставка като треньор на сините, от "Герена" отново сондират следваща кандидатура. Особено след като Станимир Стоилов отново индикира, че смята да изпълни договора си с Астана, който е за още една година, от Левски пак са се спрели на Пловдивския Джанини. Именно Ясен Петров е един от търсените от шефовете на клуба треньори, заради които се е ядосал Люпко Петрович. Сърбинът заяви в прав текст, че зад гърба му са преговаряли с негови колеги, а информацията му е от първа ръка.

 

Веднъж обаче Ясен Петров е отказал предложението. Един от неговите асистенти Георги Шейтанов пък наскоро не е скрил мераците си да се върне на "Герена" като треньор на вратарите на мястото на Валентин Захариев. Но сините са блокирали подобна рокада. В Левски е синът му Димитър Шейтанов, който е със статут на трети вратар и изобщо не влиза в групата след привличането на Иван Чворович. 

 

"Тема спорт": Нов правилник за премиите в Левски

 

В Левски ще бъде въведен нов правилник за премиране на футболистите. Това се налага, след като тимът отпадна от турнира за Купата на България. Сините бяха елиминирани на собствения си стадион, след като загубиха с 2:3 след продължения от Черно море.

 

Въпреки че част от играчите имат записани в договорите си какви възнаграждения ще получат при купа, при титла и при дубъл, допълнителните възнаграждения  ще бъдат преразгледани с оглед на това, че отпадат премии за купата и дубъл. С оглед на последните недоразумения, възникнали с допълнителното финансово стимулиране на играчите, началниците ще обсъдят нови планове.

 

Предвижданията са в Левски да не се плаща за серия от победи, за достигането на определен брой точки, а за шампионска титла. Като на някои футболисти ще бъде обещано дублиране на сумата, която е залегнала в договора. Очаква се обаче тази идея да не бъде приета от част от играчите, които вече усещат, че през зимата ще се окажат излишни в Левски. Такъв е Симон Сандберг, с когото ще се преговаря за разтрогване на договора срещу минимална компенсация. Шведският централен защитник бе най-скъпото лятно попълнение на клуба и има една от най-високите заплати. Сандберг бе резерва при Петрович, а срещу Черно море бе титуляр, но разочарова с изявите си.

 

От "Герена" съобщиха, че към този момент не дължат премии на играчите, а ситуацията в съблекалнята не е предадена коректно и се тълкува спекулативно. 

 

"Тема спорт": Берое няма да назначава спортен директор

 

Берое няма да назначава спортен директор, разбра "Тема Спорт". Така цялата спортно-техническа власт ще е в ръцете на новия старши треньор ферарио Спасов. За последно тази длъжност се изпълняваше от Светослав Петров, който обаче си тръгна с подалия оставка наставник Александър Димитров. Ръководството на заралии е преценило, че клубът няма нужда от такъв човек. Постът бе размразен само за 3 месеца, в които Петров бе под Аязмото. Преди това длъжността се съвместяваше от Петър Хубчев. Преди него спортен директор бе Васил Драголов. В последните дни е имало възможност той отново да се завърне на поста, но шефовете не са се съгласили с отправеното им от ветерани на клуба предложение.

 

В същото време стана ясно, че феро няма да бърза с избора си на екип. В момента в щаба му остават кондиционният треньор Пламен Липенски и помощникът Атанас Рибарски.

 

С Александър Димитров освен Светослав Петров си тръгнаха още Ивайло Йорданов, Христо Коилов и Владимир Манолков.

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР 1:0
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки