Отличен Ботев вкара 6 на Черно море в първия осминафинал за Купата

Двубоят при набор 2001 завърши 6:0, на 18 ноември е мачът във Варна

Отличен Ботев вкара 6 на Черно море в първия осминафинал за Купата

Ботев постигна великолепна победа с 6:0 над Черно море в първи осминафинал от турнира за Купата на БФС при набор 2001. Срещата се игра на естествен терен №1 в "Коматево" пред погледа на президента на "канарчетата" Ангел Палийски и бе повторение на финала от Републиканското първенство през юни.

 

В герой за пловдивчани се превърна Крис Добрев, който се отличи с четири попадения. По този начин нападателят продължи отличната си серия в турнира, след като в предишния кръг се отчете с 4 гола във вратата на Локомотив (Пловдив).

 

В 3-ата минута центриране отдясно бе засечено с глава от Димитър Тонев, но топката се отклони от тялото на защитник и излезе в корнер. Секунди по-късно Тонев пробва удар от границата на наказателното поле, а кълбото профуча над гредата.

 

С течение на времето натискът на "жълто-черните" се засилваше, а "моряците" приеха играта дълбоко в собствената си половина. В 15-ата минута Крис Добрев проби отдясно и пусна към Иван Василев, който се озова на добра позиция, но овладя лошо и пропусна. 

 

В 20-ата минута доминацията на ботевистите се увенча с попадение и резултатът бе открит. Момчетата на Стефан Стоянов отнеха топката в половината на Черно море и тя попадна в Кристиан Добрев, който с неспасяем удар от 20 метра прати кълбото под напречната греда.

 

След това попадение гостите опитаха да играят по-атакуващо и поизравниха играта. В 22-ата минута удар от малък ъгъл към вратата на Ботев мина далеч от целта. 

 

В 26-ата минута "жълто-черните" допуснаха детинска грешка в защита и топката попадна в Мартин Минчев, който стреля от границата на наказателното поле, но ударът му прати кълбото на метър от страничния стълб. В 29-ата минута Димитър Тонев се пребори за една висока топка пред вратата на "моряците" и стреля от няколко метра, но слабо и вратарят изби.

 

В 31-ата минута офанзивният футболист се отчете с невероятен пропуск. Кристиан Добрев проби отдясно и пробва центриране, топката тупна пред вратаря и го прехвърли и се насочи към Тонев, който бе на два метра от вратата, но в последния момент защитник изби. 

 

Секунди преди края на първата част "канарчетата" нанесоха втория си удар в срещата. Димитър Тонев намери Кристиан Добрев, нападателят напредна и останал очи в очи с вратаря пусна покрай него за 2:0.

 

Второто полувреме стартира с пропуск на Мартин Минчев, който бе най-активен в тима на варненци. Нападателят получи топката по десния фланг и от 10 метра отправи плътен диагонален удар, но Милко Баданов се намеси блестящо и изби.

 

В 48-ата минута Слави Шопов шутира от 16 метра, но ударът бе спасен от вратаря. В 54-ата минута центриране от фаул към вратата на Ботев бе избито, след което кълбото попадна в играч в "зелено-бяло", който стреля мощно от границата на наказателното поле, но високо над вратата. 

 

В 56-ата минута "канарчетата" изпълниха заучено свободен удар и Димитър Тонев стреля, но от малък ъгъл и неточно. Така се стигна до 57-ата минута, в която ботевистите стигнаха до третия си гол. Кристиан Добрев получи извеждащо подаване и останал сам срещу вратаря не пропусна, оформяйки своя хеттрик - 3:0.

 

В 61-ата минута Иван Василев стреля от 18 метра, но на метър над гредата. Головата фиеста на Кристиан Добрев продължи в 62-ата минута, когато Станислав Шопов пусна прекрасен пас зад гърба на отбраната на Черно море, а нападателят си спря топката и с топовен шут от няколко метра вкара четвъртия си гол в двубоя.

 

В 64-ата минута двамата си размениха местата за петия гол на Ботев. Кристиан Добрев центрира отдясно, а роденият през 2002 година халф от воле също записа името си сред голмайсторите - 5:0.

 

В 69-ата минута Добрев бе близо до петия си гол, след като засече с глава центриране на Станислав Шопов, но ударът мина на сантиметри от гредата. В 75-ата минута Дамян Дамянов от състава на "моряците" получи втори жълт картон и в заключителните минути гостите доиграха срещата с човек по-малко. 

 

В 78-ата минута влезлият като смяна Петър Караангелов се озова на отлична позиция сам срещу вратаря, но стреля слабо и стражът изби. Секунди по-късно Даниел Иванов получи топката на 20 метра от вратата и с хубав удар оформи крайното 6:0.

 

Реваншът между двата тима е на 18-ти ноември от 11:00ч. във Варна. 

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

Илиев: Този път играхме повече с глава и по-малко със сърце (ВИДЕО)

Треньорът на Черно море бе много доволен от успеха над ЦСКА

Черно море на върха след 1:0 над ЦСКА (ВИДЕО)

Два червени картона на "Тича"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки