Катарските власти ще забранят алкохола на Мондиал 2022

"Нашата позиция е ясна - ние смятаме да спазваме катарското законодателство и да почитаме традициите и обичаите ни", каза Хасан Ал-Тавади

Катарските власти ще забранят алкохола на Мондиал 2022

Катарските власти ще забранят употребата на спиртни напитки по улиците и на обществените места по време на мачовете от световното първенство по футбол през 2022 година, съобщава френската агенция Франс прес, цитирайки генералния секретар на организационния комитет на турнира Хасан Ал-Тавади в интервю за вестник Ал-Шарк.

 

"Употребата на алкохол ще бъде забранена по улици, площади и други обществени места. Това е окончателно решение. Ние сме против разпространението на алкохол на и около стадионите. На руснаците им беше оказан натиск от страна на ФИФА за промяна на законите, но ние даже няма да седнем на масата за подобни дискусии. Нашата позиция е ясна - ние смятаме да спазваме катарското законодателство и да почитаме традициите и обичаите ни", каза Ал-Тавади.

 

Председателят на организационния комитет добави, че забраната няма да бъде пълна и ще има места, на които гостите на световното първенство могат да употребяват алкохол. Съгласно катарските закони, подобни места са хотелите.

 

Въпреки твърденията на Ал-Тавади, това със сигурност ще предизвика грандиозен скандал между ФИФА и генералните спонсори на турнира.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки