Срещата с Беларус нахлу в топ 3 по липса на интерес

На трибуните имаше около 2000 човека, 80% от тях бяха с покани от БФС

Срещата с Беларус нахлу в топ 3 по липса на интерес

Световната квали­фикация с Беларус снощи ще се за­помни най-вече с тъжната гледка по три­буните. За дебюта на Петър Хубчев като на­ционален селекционер в София се събраха ед­ва около 2000 зрители.

Резултатът щеше да е направо плачевен, тъй като няколко часа пре­ди началния сигнал на мача бяха продадени официално по-малко от 300 билета за сре­щата. От БФС обаче реагираха мигновено, като раздадоха 3000 покани на деца и юноши от школите от и около София. Те не бяха използ­вани напълно за­ради изборния ден и ниските тем­ператури, но все пак на трибуните заеха места някои бъдещи та­ланти, с което бе избег­ната пълната излагация.

С тази посещаемост мачът влезе в Топ 3 на най-слабо посетените официални мачове на България, като се нареди на трето място. Пред него са само световната квалификация с Грузия преди 7 години, която бе гледана на живо от едва 700 души, както и загубата от Уелс с 0:1 в европейска квалификация преди 5 години. В тези два мача обаче не бяха раздава­ни покани на зрителите. Всички други срещи в Топ 10 по слаба посещаемост са контроли и една олимпийска квалификация, които нямат официален ха­рактер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки