Хубчев: Ще викаме футболисти, без значение на кого са синове или внуци +ВИДЕО

Селекционерът напуска поста, ако някой се опитва да се меси в работата му

Хубчев: Ще викаме футболисти, без значение на кого са синове или внуци +ВИДЕО

Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев обяви, че през пролетта може да върне в тима някои от считаните за „отписани” играчи. И подчерта, че ще вика играчи, които счита за полезни и необходими, независимо на кого са синове или внуци.

„Докато ние сме там, ще викаме футболисти без значение дали се казват Михайлов, дали се казват Лечков, без значение на кого са синове или внуци. Ако ние сме убедени, че тия момчета могат да помогнат, ще бъдат викани”, категоричен беше националният селекционер пред bTV.

Той в прав текст обясни, че ще напусне поста, ако някой се опитва да му диктува отгоре на кого да праща повиквателни и изрази съмнение дали това изобщо някога се е случвало и при предишни треньори.

„Аз съм първият човек, който ще дойде да ви потърси да ви кажа, че има такова нещо или че повече няма да се занимавам с тая работа. Няма такова нещо. Много, ама много сериозно се съмнявам, че въобще е имало такова нещо”.

Хубчев приема сегашния си пост като най-висшето стъпало в кариерата на един треньор. Според него големият проблем в националния отбор е най-вече психологически.

„Те като че ли имаха един страх. Казвам „имаха” и ми се ще така да бъде. Притеснение от това, че видиш ли пак ще загубим и тоя мач, пак няма да направим така както трябва, както искат всички. Това за мен беше наистина до момента най-големият проблем

Бившият наставник на Берое е оптимист и смята, че победа над Холандия напролет ще накара цялата футболна общественост у нас да прави сметки за шансовете ни за класиране на Световното първенство в Русия през 2018 г.

Накрая Петър Хубчев бе помолен да каже нещо и на своите критици. След кратък размисъл той каза:

„Дано не прозвучи малко грубо, но ще цитирам един мой приятел, немски треньор. Той казва: „Трябва да се научим да живеем с хората, които ни критикуват. Те са два вида – едните са глупави, другите са завистливи. Завистливите ще ви заобичат след пет години, а глупавите никога".

Цялото интервю с Петър Хубчев можете да гледате тук:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки