Хубчев не е зачеркнал чужденците като Марселиньо

Обсъждат контрола през февруари в Турция

Хубчев не е зачеркнал чужденците като Марселиньо
„Следим всякакви футболисти - и такива, каквито не са българи, но имат български паспорти, и такива, които играят в първенства, които досега не са викани, но са българи и по наша информация добре се представят.”
 
Това заяви новият селекционер на България Петър Хубчев, който бе гост беше гост на церемонията по поставяне на камбана от фенове на швейцарския клуб Базел в "Международния парк на децата от света" (парк-комплекс "Камбаните").
 
На въпрос дали е „зачеркнал” чужденците, Хубчев отвърна: „Никога не съм го казвал това нещо, не е нужно. Моля ви да коментираме сериозни неща. Абсолютни спекулации, както и годините на този или онзи."
 
„Това няма нищо общо с това, че той (Марселиньо – бел.ред.) не е българин. Нищо общо. Нито пък с годините му. Наше виждане за самия мач.”
 
„Аз и веднага след мача с Беларус ви казах, че има поне още 10 имена, които следим. Методите на работа на всеки един треньор са си негови методи, сигурен съм обаче че колкото повече мачове гледаш, толкова по-ясна представа за качествата на даден футболист имаш”, каза Хубчев.
 
Той подчерта, че за спокойствие няма място в националния отбор, въпреки победата над Беларус.
 
„Ще бъде грешка да се успокоим след мача с Беларус. Обикновено след такива победи или някакви постижения се успокояваме, понякога и много дълги години. Аз лично не смятам, че ще има успокоение и изкарване на празниците, още повече че футболистите играят доста отговорни мачове и ние ще направим всичко възможно да изгледаме колкото се може повече. Доста ни е натоварен графикът, повярвайте.”
 
Националният отбор може да изиграе контролна среща в началото на февруари на турска земя. Като проблем се явява факта, че по това време няма официална дата на ФИФА и националният отбор трябва да се надява на съгласие от клубните отбори. По това време доста голяма част от българските отбори са в Турция, което прави южната ни съседка фаворит за провеждане на двубоя.
 
„Има вариант, много трудно ще бъде направен обаче. Излизам от точно такова съвещание, с идея да направим контрола в началото на февруари. Няма официална дата за тези контрола и ще бъде на базата на добрата воля на треньорите. Знам, че в подготовката много трудно някой се съгласява да пусне даден футболист за 5-6 дни”,
 

„Да, идеята е за Турция. Тъй като по това време доста български отбори са в Турция, тази контролна среща да бъде там, да има по-малко организационни проблеми. Все още не, нямаме нищо конкретно”, допълни Хубчев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки