Интер се прероди и умря отново, край с евротурнирите (ВИДЕО)

"Нерадзурите" водеха с 2:0 в Израел, но загубиха с 2:3 от Апоел Беер Шева, Спарта би "светците" и спечели групата

Интер се прероди и умря отново, край с евротурнирите (ВИДЕО)

Интер изигра страхотно първо полувреме и водеше с 2:0, но рухна след почивката и загуби с 2:3 като гост на Апоел Беер Шева в Израел и така „нерадзурите” отпаднаха от Лига Европа, слагайки край на европейското им участие този сезон още преди Нова година. Италианският колос ще завърши на последно място в група К.

Стефано Пиоли дебютира начело на миланския гранд в Европа след драматично изкованото 2:2 в дербито с Милан през уикенда в първия му мач.

В Израел рикоширало центриране на Бенджамин Битон срещна напречната греда и стресна италианците в началото, но Интер играеше отлично през първата част.

Едер центрира ниско от лявото крило, а Мауро Икарди се промъкна на първа греда, за да насочи в близкия ъгъл за 1:0 след 13 минути игра.

В 25-ата минута „нерадзурите” разиграха отлично, Икарди и Едер отвориха пространство за Марсело Брозович и хърватският халф атрактивно насочи в далечния ъгъл от границата на наказателното поле – 2:0.

Треньорът на Апоел Барак Бахар промени схемата на игра, а Самир Ханданович получи ненужен жълт картон за бавене на време.

Мауро Икарди удари греда, но втората част нямаше нищо общо с видяното дотук. Израелците натискаха и усилията им бяха възнаградени в 58-ата минута бразилецът Лусио Маранао намали след пас на резервата Махадан Ради, влязъл при тактическата рокада в 36-ата минута.

22 минути преди края Ханданович беше прехвърлен и изрита с крак съперник, което означаваше дузпа с втори жълт и съответно червен картон за словенския страж. Опитният Хуан Пабло Карисо не можа да хване дузпата на нигерийската деветка Нвакаеме – 2:2.

Ремито не устройваше нито един от двата отбора и 11-те от Апоел и 10-те от Интер се пуснаха в неспирни атаки до края. Спортното щастие беше с домакините и техният голмайстор Бен Сахар, който влезе от пейката отбеляза за 3:2 в последната 93-а минута.

Спарта (Прага) спечели тази група K след домакински успех с 1:0 над английския Саутхемптън.

Левият бек от Зимбабве Коста Намойнесу отбеляза ранен гол за чехите в 11-ата минута и така изпрати Спарта напред като победител в потока.

Спарта води с 12 точки, Саутхемптън остана със 7, толкова има вече и Апоел Беер Шева. Така второто място ще се решава в пряка битка между англичани и израелци на "Сейнт Мерис", докато Интер ще завърши последен, защото има само 3 точки преди последните мачове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки