Най-голямото дерби на Уругвай не се игра заради масов бой на фенове с полицията

Местните медии съобщават за повече от 100 арестувани запалянковци, които са се били с подръчни средства с полицията

Най-голямото дерби на Уругвай не се игра заради масов бой на фенове с полицията

Най-голямото дерби във футболната история на Уругвай между Пенярол и Насионал - и двата клуба от Монтевидео, беше отменено снощи след масов бой между феновете и полицията около стадион "Сентенарио" и вътре на трибуните.

Инцидентите бяха провокирани от привържениците на Пенярол, които първи започнаха с атаките, най-напред срещу охраната на вратите и служителите, които проверяват билетите на входовете. Повече от 1000 полицаи, някои от които тежко въоръжени, бяха ангажирани за мача.

Това е и официалната причина за спирането на мача, както е описана в официалния сайт на домакините от Пенярол. Местните медии съобщават за повече от 100 арестувани запалянковци, които са се били с подръчни средства с полицията и са се опитали да ги изхвърлят през оградата на стадиона.

Насионал, който в момента е на 2-ро място в класирането, при победа може да се изкачи на върха. Докато съперниците им от Пенярол преживяват тежки дни и се намират на 11-а позиция от 16 отбора в уругвайското първенство.

Двата отбора имат общо спечелени около 100 трофея на местно и международно ниво в Южна Америка и са сочени за грандове на континента в исторически план.

Местният градски транспорт обяви в същото време 24-часова ефективна стачка от страх, да не бъдат изпочупени автобусите и тролейбусите от разбеснелите се привърженици.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки