Сензациите в пресата: Напрежение на "Армията" - Любо скара фенове и шефове

И още: "Маркиньос обмисля край на кариерата", "И Красимир Балъков в сметките за нов треньор в Борисовата градина", "Лудогорец иска 2 милиона евро за резерва"

Сензациите в пресата: Напрежение на "Армията" - Любо скара фенове и шефове

Сензациите в пресата от днес, вторник, 29 ноември 2016 година:

 

"Меридиан мач": Напрежение на "Армията" - Любо скара фенове и шефове

 

Напрежението на „Българска армия" се покачи още повече след напускането на Едуард Йорданеску. Причината е, че феновете настояват за треньор да бъде назначен техният любимец Любослав Пенев, докато ръководството се дразни от натиска, на който е подложен от Сектор „Г". Според близкия до клуба сайт 7dniCSKA.bg благодетелят Гриша Ганчев дори е заплашил след равенството 1:1 с Верея, че ще довърши реконструкцията на базата в Панчарево, ще подари акциите на Христо Стоичков и ще се оттегли.

 

В същото време играчите бяха глобени две премии. Те няма да си получат бону-сите за равенството с Левски (1:1) и успеха срещу Монтана (2:0) в Ловеч.

 

"Тема спорт": Маркиньос обмисля край на кариерата

 

Бразилският халф на Монтана Маркиньос обмисля да сложи край на футболната си кариера. Настоящият сезон най-вероятно ще е последният за полузащитника. От началото на сезона Маркиньос записа 13 мача в Първа лига, в които отбеляза един гол. 

 

Така от сезон 2005/2006 г., когато премина в Беласица, той има на сметката си в родния елит 239 мача и 56 попадения. Бразилецът е най-резултатният чужденец у нас, като е и с най-много срещи. След Беласица той носи екипите на ЦСКА, Локомотив София и Пирин Благоевград. Най-продължителният му престой е в ЦСКА. 

 

Южноамериканецът с български паспорт има и шест мача за националния ни отбор. Той беше натурализиран при Лотар Матеус. Маркиньос все още не е решил дали да се прибере в родината си или да остане у нас. По-вероятно е второто, като бразилецът може да продължи да се занимава с футбол като изкара треньорски курсове.

 

"7 дни спорт": Лудогорец иска 2 милиона евро за резерва

 

Холандецът Джоди Лукоки не е доволен от статута си на резерва в Лудогорец и иска да бъде продаден. Лукоки има само два мача от началото на сезона като титуляр, като само в един от тях изкара на терена пълни 90 минути. Въпреки, че не разчитат на него, разградчани не искат да го пускат евтино. Лукоки ще си тръгне само ако се намери отбор, който да даде 2 милиона евро. 

 

Холандецът започна като титуляр срещу Ботев през уикенда и вкара гол още в третата минута. След мача той показа среден пръст на феновете, които го уцелиха със запалка по главата. Играчът беше одрусан с 3000 лева глоба.

 

"24 часа": И Красимир Балъков в сметките за нов треньор в Борисовата градина

 

Агитката на ЦСКА-София скандира името на Любо Пенев по време на мача с Верея, който бе пожелан за нов наставник на отбора.

 

Никой от шефовете в Борисовата градина обаче не бе направил контакт с бившия наставник, който до лятото води „Литекс" във втора дивизия, след което остана без работа.

 

Пенев обаче не е желан от Христо Стоичков заради това, че пренебрегна тотално бенефиса му, въпреки че бе поканен. Тогава той се оправда, че никой не му се бил обадил.

 

Другото име, което дежурно се спряга, е това на Стойчо Младенов, който обаче има договор с казахски отбор. В рулетката се появи и името на Красимир Балъ-ков, който също работи в „Литекс" при Гриша Ганчев. Той обаче си е в Германия и също никой не е говорил с него. Според запознати при избора няма да се бърза, за да не бъде допусната грешка като с Иорданеску. Румънецът получи тотална под-крепа и се изложи здраво.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки