Фалитът на Черноморец отива в съда

Общината ще подаде сигнал в прокуратурата, готви се протестен митинг в събота от 10:30

Фалитът на Черноморец отива в съда

Да бъде подаден сигнал в прокуратурата, който да разследва случая с обявяването в несъстоятелност на футболен клуб Черноморец, реши Общинският съвет в Бургас. Решението бе взето, след като на проведено извънредно заседание на клуба, без да бъде уведомен Общинският съвет в Бургас, е гласувана предложената от Митко Събев процедура по обявяване на дружеството "ПСФК Черноморец Бургас" АД в несъстоятелност. 

Фалитът бе обявен през изминалата седмица. За това са гласували представителите на Община Бургас в Съвета на директорите на футболния клуб Иван Цанев и Мирослав Йорданов.

Общинският съветник Георги Дражев - брат на скандалния бивш президент на клуба Ивайло Дражев, внесе докладна, с която Цанев и Йорданов да бъдат освободени от отговорност.

На сесията бе съобщено, че още през 2014 година Иван Цанев и Мирослав Йорданов са внесли докладна в Общинския съвет и са обявили, че нямат достъп до документацията.

В същото време, без да имат яснота за финансовото състояние на клуба, те са подкрепили процедурата по несъстоятелност. Докладната на Дражев бе приета с 40 гласа "за", 0, против и 0 въздържали. Така Цанев и Йорданов са освободени от длъжност, но не и от отговорност. 

Общинските съветници настояват прокуратурата да извърши проверка на решенията в клуба от 2006 до 2016 година, предаде БТА. Основанието на проверката е накърняване на обществения интерес. 

Дълговете на "акулите" към днешна дата възлизат на 27 милиона лева, а загубите са колосалните - 85 милиона лева, обяви съветникът Евгени Мосинов и заяви, че общината трябва да предложи одобрителен план и стратегия. 

Общинският съветник Ангел Божидаров призова всички футболни фенове на протестен митинг в събота от 10.30 часа пред сградата на Община Бургас под наслов "Да спасим стадион "Черноморец". Идеята е запазване на стадиона като общинска собственост. 

Кметът Димитър Николов заяви, че територията на стадион "Черноморец" е 140 декара и е отредена само за спорт. Никой не може да строи кооперации, търговски център, небостъргачи, атракциони или каквото и да е друго. Там могат да се изграждат само спортни игрища и площадки. Дори и частно лице да стане собственик на имота, то той ще остане със същия статут, каза градоначалникът.
 

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки