Всичко за Лудогорец или надежда за Левски

Разградчани са в серия от 11 поредни шампионатни победи

Всичко за Лудогорец или надежда за Левски

Лидерът Лудогорец приема втория Левски в дербито на 16-ия кръг на Първа лига днес в Разград. Сблъсъкът ще е от особено значение и за двата отбора, което обещава да е доста нажежен. Ако всички точки от този двубой отидат в кошницата на домакините, това ще означава поредно голямо нищо за Левски. Просто защото Лудогорец ще дръпне с 9 точки на върха в класирането пред противника и на практика ще реши първенството още преди да е настъпил месец декември. Затова и сините нямат никакво място за отстъпление. Върнат ли се с наведени глави от Разград, ще са записали нова нулева година. А трофей в тяхната витрина не е влизал от 2009 година...

 

Въпреки добрите отношения между двата клуба, включващи дори жест на домакините към феновете на гостите с премахването на "клетката", на терена ще прехвърчат искри. Така е било винаги в споровете между отборите.
 
Единственият проблем пред треньора на разградчани Георги Дерменджиев е дали ще може да използва Марселиньо. Бразилецът, който задава тона в играта на шампионите, получи контузия на последната тренировка преди двубоя с Базел (0:0) в Шампионската лига преди седмица. Лечението му върви добре, но до последно треньорът на домакините ще се колебае дали да го пусне. Ако халфът е на терена, то по крилата ще нападат Кафу и Вандерсон, а на върха на атаката ще е румънският стрелец Клаудиу Кешеру. Ако все пак се прецени Марселиньо да не бъде рискувай и запазен за гостуването на ПСЖ на 6декември, то Вандерсон ще действа зад централния нападател, а на терена ще се появи холандецът Върджил Мисиджан.
 
Очаква се в халфовата линия на Лудогорец да действат капитанът Светослав Дяков и Абел Анисе. В защита също няма да има изненади. Единствената дилема е кой да играе като десен бек - Йордан Минев или Сисиньо. Останалите в ариергарда ще са Моци, Паломино и Натанаел.
 
Левски от вчера се готви за двубоя в Русе. Треньорът Елин Топузаков няма много въпросителни около избора на стартов състав за двубоя. Единайсеторката му зависи единствено от състоянието на Джереми де Ноойер. Той тренира на пълни обороти в последните две занимания. Затова и се очаква Топузаков да заложи на единайсеторката, която в миналия кръг загуби с 1:2 от Локомотив Пловдив на "Георги Аспарухов". Ако все пак Де Ноойер не е напълно готов, мястото на холандеца в средата на терена ще бъде заето от Мехди Бурабия.
 
Треньорът ще продължи да залага на Бабатунде Аденижи на върха на атаката, въпреки че в последните срещи нигериецът е налегнат от голова суша. Той не е вкарвал от 17 септември, когато сините победиха с 2:0 Пирин Благоевград на "Герена". Причината Адениджи да започне е, че неговата алтернатива Илиян Мицански се включи много слабо срещу Локомотив Пловдив.
 
Възможно е Топузаков да смени и схемата на игра и вместо на 4-1-4-1 да заложи на 4-2-3-1, като Аниете играе зад нападателя, а Прохазка на десния фланг.
 
Домакините са в серия от 11 поредни шампионатни победи. И ще искат триумфалният им ход да продължи. Левски в доста кръгове бе начело, но още с първата си загуба записа сериозно изоставане. И нова такава ще го откаже от помисли за първото място. На "Герена" са длъжни да съхранят надеждата - за целта не трябва да губят.
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки